Centraal Beheer komt met 25 procent korting


Centraal Beheer Achmea komt met een korting van 25 procent op de doorlopende reisverzekering. Met die besparing kunnen consumenten extra vakantiegeld overhouden. De doorlopende reisverzekering is ook geschikt voor korte vakanties en weekendjes weg, waardoor ook consumenten die minder lang op vakantie gaan profiteren van de kortingsactie.

Korting
Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering bij Centraal Beheer Achmea heeft verschillende voordelen. Zo krijgt de consument nu 25 procent korting op de jaarpremie, maar ook een goede basisdekking, waardoor bagage op reis verzekerd is tot 2500 euro per persoon.

Ook de spullen voor de wintersport zijn verzekerd, ondanks dat de zomer voor de deur staat. Dat komt doordat een doorlopende reisverzekering actief is in zowel de winter als de zomer. Als er schade wordt geclaimd, hoeft de consument zelf geen eigen risico te betalen.

Medische kosten
Tijdens het watersporten wil het nog wel eens voorkomen dat er zich een ongeluk voordoet. In dat geval moet er een beroep gedaan worden op medische hulp. In sommige gevallen dekt de zorgverzekering de medische behandeling, maar in andere gevallen is het beter om ook een module voor medische kosten af te sluiten.

Alle kosten voor de medische behandeling worden dan via de doorlopende reisverzekering vergoed. Wie geen medische module afsluit, is aangewezen op de eigen zorgverzekering uit Nederland. De behandelingen zijn in het buitenland vaak duurder, waardoor de consument zelf het verschil moet bijleggen. Bij de dekking medische kosten is daar geen sprake van.

Er is wel een aantal uitsluitingen op de polis actief. Zo mag niet van tevoren al bekend zijn dat de verzekerde een behandeling moet ondergaan in het buitenland, en de behandeling moet enige spoed hebben. Dit houdt in dat voor een simpel probleem dat ook in Nederland opgelost kan worden, de medische hulp niet ingeschakeld mag worden.

Geldigheid
De geldigheid van de kortingsactie van Centraal Beheer Achmea geldt het hele jaar door. Wie op ieder moment van de week een doorlopende reisverzekering af wil sluiten, komt voor de korting in aanmerking. Doordat de korting het hele jaar door geldig is, kan de korting flink oplopen. Vergelijk reisverzekeringen alvorens op reis te gaan, dat voorkomt een hoop problemen achteraf.

Door: Dennis de Wit