Buitenlandse Zaken ontwikkelt reizigerapp


Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op 18 juli 2012 een nieuwe app voor de smartphone gelanceerd. De applicatie moet reizigers in zowel buiten- als binnenland voorzien van extra reisinformatie over het land van bestemming. Zo kan de Nederlandse reiziger van tevoren hun reis beter voorbereiden. Wanneer er hulp nodig is, kan deze gemakkelijk via de applicatie ingeschakeld worden. De applicatie werd gelanceerd op vlieghaven Schiphol en onthuld door de minister van Binnenlandse Zaken, Uri Rosenthal.

Informatie per land
De applicatie biedt informatie en reisadviezen over verschillende landen. Daarnaast wordt bij ieder land in het geval van calamiteiten de contactinformatie van zowel Nederlandse ambassades als consulaten getoond. De applicatie is sinds 18 juni vrij te downloaden via www.minbuza.nl/app en de AppStore van Apple.

Overhandiging
De eerste app werd symbolisch overhandigd door de minister van Buitenlandse Zaken. De app draagt officieel de naam ‘BZ Reisadvies App’, en werd overhandigd aan Eric Schuijt en Carla Tatenhove. Schuijt heeft zichzelf de afgelopen jaren gespecialiseerd in avontuurlijke fietsvakanties. Ook hij ziet grote voordelen en perspectieven in de nieuwe applicatie: “Het gebruik van smartphones tijdens een reis is vooral door de gps-mogelijkheden tegenwoordig gemeengoed. Dus is het erg handig als je in een app, ook offline, alle informatie kan vinden die je nodig hebt in geval van nood. Dat bespaart je een speurtocht naar een internetcafé en het scheelt kostbare tijd.”

De applicatie is ook offline te benaderen. Zo wordt voorkomen dat reizigers een hoge telefoonrekening gepresenteerd krijgen als gevolg van de hoge dataroamingkosten in het buitenland.

Goed geïnformeerd
Volgens Uri Rosenthal, de minister van Buitenlandse Zaken, zal de smartphone-app de reiziger het makkelijker maken om zich goed te informeren: “Met de BZ Reisadvies App kunnen reizigers overal en altijd onze reisadviezen raadplegen en hulp inroepen van ambassade en consulaat. Onze posten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor reizigers in nood. Van de reizigers verwachten wij dat ze hun eigen verantwoordelijkheid nemen door bijvoorbeeld een goede reisverzekering af te sluiten”.

Ook Erik Varwijk, de managing director van KLM, is blij met de app: “Deze app is een welkome aanvulling voor de reiziger”.

Reisverzekering
Wel verwacht het ministerie van Buitenlandse Zaken dat iedere reiziger zelf zijn eigen verantwoordelijkheden neemt als het aankomt op het juist voorbereiden van de reis. Zo moet er een reisverzekering afgesloten worden. Bespaar op de premie door reisverzekeringen te vergelijken.

Door: Riccardo de Wit