Bril meest gestolen en geclaimd bij reisverzekering


De wintersport is bijna zo goed als afgelopen, en dus maakte reisverzekeraar de Europeesche de balans op. Zij hebben een wintersportseizoen lang bijgehouden welke voorwerpen het vaakst geclaimd wordt bij de reisverzekeringen. Daarnaast heeft de Europeesche ook bijgehouden welke skiletsels het vaakst bij de reisverzekeraar aangegeven werd. Door in kaart te brengen welke zaken het vaakst gestolen worden, kan de reiziger er rekening mee houden. Zo kan er bijvoorbeeld een reservebril meegenomen worden van huis: deze wordt zeer vaak geclaimd.

Bagageclaims
Brillen meest gestolen bij reisverzekering Het vaakst wordt namelijk een bril gestolen en geclaimd bij de reisverzekering. Nog steeds missen er op het vliegveld vaak koffers en tassen, deze is dan ook goed voor een tweede notering in de top 10.
Hoewel iedereen de camera als absolute nummer één had verwacht, is deze goed voor een derde plaats. Verder wordt er regelmatig skikleding gestolen, en in 7% van de gevallen raken reizigers hun smartphone kwijt. Andere vaak voorkomende claims zijn de ski’s, identiteitskaart, skipas, zonnebril en de hekkensluiter is de portemonnee.

Skiletsels
Naast het materiële leed kunnen wintersporters ook letsel oplopen. De kosten van skiletsel waren dit jaar zelfs nog hoger dan de kosten van geclaimde bagage. Knieletsel kwam het vaakst voor met 24% van de claims. Daarnaast werden ook de schouders en het hoofd zelf vaak geblesseerd. Hoewel veel reisverzekeraars een been breken als voorbeeld noemen, staat deze op 6 in de top10. Het minst vaak vinden er blessures plaats aan de kuit of de ribben: zij zijn de hekkensluiters.

Leed voorkomen
Met al dit leed is het goed om eens stil te staan bij de reisverzekering. Wordt er niet teveel betaald? En dekt mijn reisverzekering wel alles? Uw reisverzekering vergelijken is de beste manier om verzekerd te zijn van een volledige dekking en de laagste premie.

Door: Riccardo de Wit