Blogs belangrijk voor bestemmingskeuze


Blogs blijken belangrijk te zijn voor de bestemmingskeuzes van reizigers. Dat blijkt uit onderzoek de Duitse reisgigant TUI. Voornamelijk tijdens het oriënteren van eventuele bestemmingen vinden reizigers het belangrijk dat er over de bestemming al eens een blog is geschreven. Aangezien vooral Dubai in India een vaak besproken thema is in blogs, valt TUI op dat reizigers steeds vaker voor deze bestemming kiezen.

Meningen
De mening en de persoonlijke schrijfstijl van de auteur blijken van cruciaal belang te zijn in de blogs. Dat zorgt voor een hoge mate van betrouwbaarheid, waardoor reizigers de auteur sneller vertrouwen. Hoe beter uitgelegd hoe de reis verlopen is, hoe sneller reizigers ervoor kiezen om ook naar deze bestemming te gaan.

De persoonlijke benadering binnen de blogs zorgen ervoor dat reizigers
kritischer naar hun bestemmingen kijken, of op deze manier hun inspiratie opdoen.

Buitenland
Voornamelijk buitenlandse, exotische reizen worden veelal op blogs besproken. Tijdens de inspiratiefase van reizigers blijken de lezers behoorlijk gevoelig voor wat een blogger over de reis schrijft.

Niet alleen het buitenland, maar ook attractieparken zoals MovieWorld en Walibi worden vaak besproken in blogs. Ook naar deze attractieparken ziet TUI een flinke stijging onder toeristen.

Niet nieuw
Toch is volgens TUI het verschijnsel dat blogs en websites belangrijk zijn voor reizigers bij het kiezen van hun reis, niet volledig nieuw. Zo bestaan er al jarenlang sites die recensies over reizen schrijven. Deze ‘ervaringen’ worden veelal geschreven door reizende journalisten die met een kritische kijk over de bestemming schrijven.

Dat verhoogt het vertrouwen in de auteur, waardoor reizigers sneller geneigd zijn ook daadwerkelijk het reisadvies over te nemen.

Luxe, travel en lifestyle
Volgens Sabine de Witte van Tourpress, zijn de luxe, de travel en de lifestyle de belangrijkste factoren voor reizigers om hun bestemming te kiezen. “Die voegen immers beleving toe aan het reisproduct. De gelezen blogs worden vaak ook weer verspreid via social media en op basis daarvan kun je daar een mediawaarde aan hangen”, zegt de Witte.

Op reis
Wie zijn bestemmingskeuze inmiddels gemaakt heeft, doet er goed aan van tevoren een reisverzekering af te sluiten. Daarmee kan de reiziger zichzelf beschermen tegen onvoorziene kosten zoals bijvoorbeeld ziekenhuiskosten of het zoekraken van bagage. Vergelijk reisverzekeringen om nu zelf op een zo’n goedkoop mogelijke manier een reisverzekering af te sluiten.

Door: Dennis de Wit