Bagagepersoneel Mallorca kondigt staking aan


Reizigers die van plan zijn om tussen woensdag 16 april en zondag 20 april naar Mallorca te vliegen, lopen een risico daarbij hun bagage te verliezen. Het bagagepersoneel van de luchthaven van Palma de Mallorca heeft zich voorgenomen het werk tijdelijk stil te leggen middels een werkonderbreking, omdat het ontevreden is over de arbeidsomstandigheden bij de luchthaven.

Erg veel last zullen de reizigers er niet van hebben, maar tijdens de stakingsdag worden de koffers tussen 12.00 en 14.00 en 18.00 en 20.00 niet in- en uitgeladen. Dat betekent dat de reiziger bij aankomst waarschijnlijk niet kan beschikken over zijn eigen bagage. De vluchten gaan gewoon door, en er zullen verder geen vertragingen optreden.

Reisverzekering
Doordat de reiziger niet kan beschikken over zijn eigen bagage, lijkt het erop dat hij erop is aangewezen zelf een alternatief te verzinnen. De kans is groot dat reizigers naar Palma de Mallorca hun bagage tijdelijk kwijtraken. In dat geval moeten reizigers zelf nieuwe spullen kopen in Mallorca.

Die spullen worden vervolgens mogelijk vergoed door de reisverzekering, afhankelijk van wat er in de polis is afgesproken. Dit kan betekenen dat er tot een bepaald maximumbedrag vergoed wordt, of de spullen niet opgenomen zijn in de polis.
Wie plannen heeft om naar Mallorca af te reizen, doet er dan ook goed aan alvast van tevoren de voorwaarden van de reisverzekering te controleren. Bij twijfel is het raadzaam contact op te nemen met de reisverzekering. Bekijk ook of de aankomsttijd van de vlucht tussen 12.00 en 14.00 of 18.00 en 20.00 valt. Als dit het geval is, kan de reiziger mogelijk niet over zijn bagage schikken en moet hij zijn spullen zelf tijdelijk vervangen.

Boos
Het bagagepersoneel van de luchthaven van Palma de Mallorca is boos over de slechte arbeidsomstandigheden op de luchthaven. Daarom heeft het een werkonderbreking aangekondigd voor woensdag 16 tot zondag 20 april. Ook op Eerste Paasdag wordt er dus nog gestaakt. Mensen die een midweekje weg willen, lopen daarbij risico dat hun bagage niet in- of uitgeladen wordt.

Of de staking doorgaat en reizigers ook daadwerkelijk hinder zullen ondervinden, is nog maar de vraag. De staking is namelijk nog niet definitief uitgeroepen. Op dit moment zijn er nog gesprekken gaande tussen de werkgever en de werknemers van de luchthaven.

Door: Dennis de Wit