ANWB komt met vriendendekking


De reisverzekering van de ANWB biedt reizigers de mogelijkheid om zich in het buitenland te verzekeren tegen eventuele kosten die reizigers op kunnen lopen in het buitenland.

Een groot dekkingsgebied
Reizigers kunnen zich middels de kortlopende reisverzekering per reis indekken, maar voor wie vaker op vakantie gaat, is de doorlopende reisverzekering meer geschikt. Aan de hand van de aanvullende reisverzekering kunnen er extra dekkingen gekozen worden bovenop de basisdekking. Nu komt de ANWB ook met een vriendendekking. Dit houdt in dat de reiskosten vergoed worden wanneer een goede vriend of vriendin komt te overlijden.

Vriendendekking
De vriendendekking kan bij de ANWB worden afgesloten bovenop de basisdekking, en is een unieke reisverzekering. Wanneer een familielid of indirecte derde, zoals een goede vriend of vriendin tijdens de vakantie komt te overlijden, dan mag de vakantie voortijds worden afgebroken.  De kosten voor de terugvlucht naar Nederland worden dan vergoed door de ANWB. Wie naast de doorlopende reisverzekering ook een doorlopende annuleringsverzekering heeft afgesloten, krijgt de niet doorgebrachte vakantiedagen bovendien vergoed.
De vriendendekking van de ANWB is een unieke reisverzekering, en kan alleen bij deze reisverzekeraar afgesloten worden. Andere reisverzekeraars bieden deze dekking niet, en vergoeden de afbraak van een vakantie niet bij het overlijden van een goede vriend. Alleen het overlijden van een familielid wordt door de meeste reisverzekeraars wel vergoed.

Een groot dekkingsgebied
De ANWB heeft een groot dekkingsgebied met zijn doorlopende reisverzekering. Binnen Europa zijn de vakanties middels de reisverzekering van de ANWB altijd verzekerd. Ook in Rusland, IJsland, de Azoren en Madeira zijn reizigers goed verzekerd tegen onvoorziene kosten bij het voortijds afbreken van de vakantie of reis. Vakanties kunnen ook wereldwijd gedekt worden door het uitbreiden van de dekking. Dit kan door een aanvullende reisverzekering af te sluiten. Binnen de basisdekking vallen onvoorziene kosten door extra verblijfsdagen of vervangend verblijf. Daarnaast mogen specialisten zoals professionele hulpverleners, verpleegkundigen en artsen worden ingeschakeld. De verzekerde kan altijd toegang krijgen tot vaccinacties en medicaties op de plaats van bestemming. Met de Reisdokter kunnen verzekerden bij de ANWB zich klaarmaken voor een zorgeloze vakantie naar het buitenland.

Verschillende dekkingen
Niet iedere reisverzekeraar biedt dezelfde dekkingen. Daarom is reisverzekeringen vergelijken een goede methode om inzicht te krijgen van de verschillende dekkingen. Daarnaast wordt ook de prijs van de premie weergegeven. Met een prijs-kwaliteitcijfer wordt beoordeeld hoe klantvriendelijk een reisverzekeraar is in verhouding met de bijbehorende prijs.

Door: Riccardo de Wit