ANWB komt met Taalapp


Via de reisverzekering van de ANWB komt de ANWB met een nieuwe app. De nieuwe app heet ‘Taalgids’ en geeft reizigers de mogelijkheid om de taal te spreken van de plek van bestemming. Niet alleen verzekerden met een reisverzekering van de ANWB kunnen gebruikmaken van de app. De applicatie , beschikbaar voor onder andere iPhone en Android, is zowel gratis als tegen betaling voor iedereen te downloaden.

Gratis app
De gratis variant van de taalapp is een versie met beperkingen. Vakantiegangers krijgen vier gratis talen tot hun beschikking die vooral onderweg erg nuttig blijkt te zijn. De gratis app geeft reizigers de mogelijkheid zich te dienen in het Frans, Duits, Spaans of Italiaans.

Men hoeft zich geen zorgen te maken met de Taalapplicatie van de ANWB: alle meest voorkomende situaties langs de weg zijn in de app vastgelegd. Zo kunnen reizigers bijvoorbeeld gemakkelijk naar de weg vragen.

Taalgids
De taalapp is echter meer dan een applicatie waarin gemakkelijk even iets opgezocht kan worden. De applicatie is uitgerust met woorden, zinnen en foto’s met betrekking tot het thema ‘onderweg’. De tekst staat fonetisch weergeven, wat inhoudt dat de reiziger niet per se Frans hoeft te lezen om het te kunnen spreken. Door het gebruik van native speakers kan de gebruiker de zinnen eerst voor laten zeggen.

Verder kunnen gebruiken uiteraard een woordenlijst van en naar de taal van bestemming gebruiken, en is er gedacht aan vermaak onderweg: men kan een taalspelletje spelen en bepaalde worden naar keuze van tevoren opslaan.

Kosten
De volledige versie kan aangeschaft worden tegen een adviesprijs van 3 euro 99. Met meer dan 80 verschillende onderwerpen maakt de reiziger zich verstaanbaar in meerdere talen. Het aantal scenario’s is in de volledige versie beter uitgewerkt met meer dan 3000 woorden en 500 zinnen. Binnenkort verschijnt de app ook voor de iPhone: nu kunnen alleen Android toestellen de app gebruiken middels Google Play.

Reisverzekering
De ANWB doet er alles aan om het de vakantieganger zo makkelijk mogelijk te maken. Geregeld brengt de ANWB apps uit, maar ook kortingsacties op de reisverzekeringen komen veel bij deze verzekeraar voor.

Reisverzekering vergelijken geeft Nederlandse reizigers een overzicht van alle reisverzekeringen in Nederland, inclusief premies en reviews. Op deze manier kunnen klanten de goedkoopste reisverzekeraar tegen de beste dekking kiezen, en kunnen extra vakantiekosten voorkomen worden.

Door: Dennis de Wit