Aantal vakantie boekingen daalt


Begin dit jaar zag het er goed uit voor de Nederlandse reisbranche. Er werden meer vakanties geboekt dan in 2010. Nu is het echter omgekeerd. Er is een flinke daling in het aantal boekingen, namelijk 30 procent ten opzichte van vorig jaar.

Dat er minder vakanties geboekt worden komt voornamelijk omdat mensen geschrokken zijn door alle negatieve geluiden over natuurrampen, burgeroorlogen en onrust. De tsunamiís, aardbevingen en nucleaire dreiging zorgen ervoor dat het aantal boekingen afneemt. Ook de onrust in het Midden-Oosten en het aanhoudende terreur risico leveren hier een bijdrage aan.

Verder zijn mensen de IJslandse aswolk en de hevige sneeuwval van vorig jaar nog niet vergeten. Lange vertragingen op het vliegveld of cancelling van vluchten zijn dingen waar mensen liever niet mee te maken hebben. Dit zorgt er voor dat mensen terughoudend zijn met het boeken van verre vakanties. Daarom zijn vakanties binnen Europa duidelijk meer in trek.

Als u op reis bent kan er natuurlijk altijd iets onverwachts voorvallen. Een reisverzekering zorgt ervoor dat u voorbereid bent op deze onverwachte gebeurtenissen. Het risico van een overstroming, een orkaan of ander natuurgeweld is namelijk niet te voorkomen. Extra reis- of verblijfskosten vallen bijvoorbeeld onder de dekking van de reisverzekering.

Ook kan het verstandig zijn om een omboekverzekering af te sluiten als u een reis boekt. Met deze omboekverzekering heeft u de mogelijkheid om tot twee weken voor vertrek uw vakantie kosteloos om te boeken. Wel is het zo dat omboeken alleen kan als de situatie aantoonbaar veranderd is ten opzichte van het moment van boeken. U kunt hierbij denken aan natuurrampen of onlusten. Er hoeft niet beslist sprake te zijn van negatief reisadvies om uw vakantie om te boeken.

Door: Roeland Werring