Aanscherping reisadvies Thailand


Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft het reisadvies omtrent reizen naar Thailand en voornamelijk de hoofdstad Bangkok sterk aangescherpt. Oorzaak van het aangescherpte reisadvies is de steeds toenemende terroristische dreiging voor de hoofdstad. Op plekken als Bangkok komen jaarlijks grote groepen westerse toeristen af, om daar hun vakantie door te brengen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt het af om op dit soort plekken aanwezig te zijn, of om op zijn minst extra alert te zijn.

Dekking
Hoewel de dreiging in Bangkok dus toeneemt, kunnen reizigers niet rekenen op hun annuleringsverzekering als zij besluiten niet te gaan. De annuleringsverzekering dekt dit namelijk niet, omdat er geen sprake is van een directe dreiging op de reiziger. Wel worden de medische kosten en bagagekosten door de normale reisverzekering gedekt.
Wie dus in steden als Bangkok toch iets overkomt door een mogelijke aanslag, heeft dus een volledige dekking en zal gewoon behandeld worden, mocht dat nodig zijn.

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken is niet per se bindend, maar slechts een advies naar de reiziger toe. Wanneer er zich gevallen voordoen zoals opstanden in de Arabische Lente, worden annuleringen meestal wl vergoed door de annuleringsverzekering.

Reisverzekeringen
Veel Nederlanders vergeten wanneer zij op reis gaan om een reisverzekering af te sluiten. Deze is niet verplicht, maar het is wel erg handig, zeker als je naar een stad gaat zoals Bangkok. De dreiging op medische kosten neemt immers toe, en daarom is het een aanrader een reisverzekering te hebben. Wanneer het absoluut afgeraden wordt om naar Bangkok te reizen, kun je de annuleringsverzekeringen wel aanspreken. Vergelijk reisverzekeringen voor een lage (maandelijkse) premie. Wie langer in Bangkok verblijft, is voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Voor korte reizen bevelen wij de kortlopende reisverzekering aan.

Door: Dennis de Wit