Reisverzekering nieuws

Het laatste reisverzekering nieuws kunt u in het onderstaande overzicht lezen.

Nederlandse vakantieganger is tolerant 11-08-2014

Nederlanders die op vakantie zijn gedragen zich in het buitenland vaak tolerant. Op vakantie blijken onze vakantiegangers opmerkelijk tolerant tegenover andere vakantiegangers.
Lees verder...

Jurofoon waarschuwt voor misverstanden reisverzekering 04-08-2014

De Jurofoon, het digitale loket waar mensen terecht kunnen als zij juridische vragen hebben, waarschuwt consumenten voor problemen die zij kunnen krijgen met de zorgverzekeraar.
Lees verder...

Reizen naar Gaza afgeraden 28-07-2014

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert reizigers niet langer meer af te reizen naar Gaza. Het reisadvies voor IsraŽl is alleen aangescherpt. Het ministerie waarschuwt dat het niet veilig is binnen een gebied van 40 kilometer rond Gaza te reizen.
Lees verder...

Reisadviezen worden duidelijker 21-07-2014

Het aantal negatieve reisadviezen dat het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft, is de afgelopen maanden fors toegenomen. Vooral delen van IsraŽl, Egypte, Kenia, Thailand en MaleisiŽ krijgen vaak te maken met negatieve reisadviezen.
Lees verder...

Kortlopende reisverzekering vaker voordeliger 08-07-2014

Nederlandse consumenten zijn waarschijnlijk goedkoper uit als zij een kortlopende reisverzekering afsluiten, in plaats van een doorlopende reisverzekering. Op dit moment heeft ruim drie kwart van de Nederlanders een reisverzekering afgesloten.
Lees verder...

Ebola slaat om zich toe in West-Afrika 30-06-2014

Drie West-Afrikaanse landen zijn flink getroffen door de uitbraak van het Ebola-virus. Inmiddels zou de situatie zo ernstig zijn, dat de uitbraak van de ziekte niet meer in de hand te houden is.
Lees verder...

Tot 4 reisgenoten meeverzekeren bij FBTO 23-06-2014

Bij FBTO kunnen consumenten rekenen op een uitgebreide basisdekking, waardoor reisgenoten meeverzekerd kunnen worden bij de reisverzekering. Dat kan als de reiziger een reisverzekering voor meer dan ťťn persoon afsluit.
Lees verder...

Tien procent Nederlanders op vakantie zonder reisverzekering 16-06-2014

Een op de tien Nederlanders gaat nog steeds op reis zonder van tevoren een zorgverzekering af te sluiten. Dat is wel minder dan vorig jaar, toen er 17 miljoen buitenlandse vakanties werden afgesloten.
Lees verder...

Reisverzekeraar waarschuwt voor hoge medische kosten Oranjefans 10-06-2014

Reisverzekeraar Allianz Global Assistance waarschuwt voor torenhoge medische kosten voor Oranjefans. Fans die een ziekenhuis in BraziliŽ moeten bezoeken, kunnen verrast worden door flinke hoge medische kosten.
Lees verder...

Centraal Beheer komt met 25 procent korting 02-06-2014

Centraal Beheer Achmea komt met een korting van 25 procent op de doorlopende reisverzekering. Met die besparing kunnen consumenten extra vakantiegeld overhouden.
Lees verder...

ANWB biedt tot 17,5 procent korting op doorlopende reisverzekering 26-05-2014

De reisverzekeraar ANWB biedt op dit moment tot 17,5 procent korting op de premie van een doorlopende reisverzekering. Daarmee kunnen consumenten extra voordelig op vakantie.
Lees verder...

Vakantiegeld besteed aan vakantie 19-05-2014

Het aantal mensen dat hun vakantiegeld niet aan vakanties besteed, is in vergelijking met vorig jaar afgenomen. Daarmee lijkt er een eind te komen aan de problemen door de economische crisis.
Lees verder...

Reisverzekering vergoedt fiets onvoldoende 12-05-2014

Reisverzekeraars in Nederland vergoeden schade of diefstal van de fiets op reis onvoldoende. Dat terwijl het aantal fietsvakanties juist toeneemt.
Lees verder...

Eťn reisadvies binnen Europa 06-05-2014

Er moet binnen Europa ťťn gezamenlijk en betrouwbaar reisadvies uitgebracht worden. Dat vindt de politieke partij D66,
Lees verder...

Minder Nederlanders op meivakantie 29-04-2014

Dit jaar gaan er minder Nederlanders op mei vakantie in vergelijking met vorig jaar. De voornaamste reden is dat schoolgaande kinderen nu ťťn week meivakantie hebben, in plaats van twee weken vorig jaar.
Lees verder...

MERS-virus rukt op in Midden-Oosten 23-04-2014

In de Verenigde Arabische Emiraten hebben zich het afgelopen weekend weer twaalf nieuwe patiŽnten gemeld die ziek zijn geworden door een infectie van het MERS-virus. Dat hebben de gezondheidsdiensten van de VAE gemeld.
Lees verder...

Nieuw reisadvies Nigeria 17-04-2014

Nederlanders die zich op dit moment in Nigeria bevinden, of van plan zijn binnenkort naar Nigeria af te reizen, moeten extra waakzaam zijn. Afgelopen maandag werd er in de hoofdstad Abuja een aanslag gepleegd.
Lees verder...

Bagagepersoneel Mallorca kondigt staking aan 14-04-2014

Reizigers die van plan zijn om tussen woensdag 16 april en zondag 20 april naar Mallorca te vliegen, lopen een risico daarbij hun bagage te verliezen.
Lees verder...

Geen volledige dekking voor smartphone bij reisverzekering 11-04-2014

Als er iets gebeurt met een mobiele telefoon of smartphone, moet de vakantieganger aanspraak maken op de bagagedekking van zijn reisverzekering. In de praktijk kan dat nog wel eens tegenvallen: vaak kent de bagagedekking een maximale vergoeding.
Lees verder...

Eigen risico reisverzekering vaak te hoog 09-04-2014

Het eigen risico dat sommige reisverzekeringen voor de bagage geldt, is misleidend en veel te hoog. Dat stellen vergelijkingssites.
Lees verder...

Helmcamera in schadelijst reisverzekering 08-04-2014

Het wintersportseizoen is ten einde, en dus maken de reisverzekeraars in Nederland de schade weer op. Voor het eerst is de helmcamera doorgedrongen tot de top 10 van meest geclaimde items bij reisverzekering.
Lees verder...

Minder onverzekerden op de weg 03-03-2013

Het aantal voertuigen dat onverzekerd op de weg rijdt, is het afgelopen jaar sneller gedaald dan verwacht.
Lees verder...

Nederland populaire vakantiebestemming in Europa 26-02-2013

Nederland wordt een steeds populairder vakantieland binnen Europa. Met name de Spanjaarden en de Ieren bezoeken ons land graag.
Lees verder...

Nederlanders vaker naar Egypte 20-02-2013

Steeds meer Nederlanders gaan sinds langere tijd weer naar Egypte op vakantie.
Lees verder...