Steeds meer tuinverzekeringen afgesloten


Steeds meer verzekerden sluiten naast de inboedelverzekering ook een tuinverzekering af. En uitgerekend die verzekering staat bij de Consumentenbond in de ‘Top 10 onzinverzekeringen’.

Al in de dekking
Wat veel verzekerden met een tuinverzekering vergeten, is dat de plantjes en het meubilair in de tuin al bij de inboedelverzekering inzit. Ten minste, bij verzekerden met een allrisk- of extra uitgebreide inboedelverzekering. Die dekkingen zorgen ervoor dat schade bij diefstal en vandalisme van tuinmeubilair, tuingereedschap en wasgoed in de tuin of op het balkon vergoed wordt.

Dan is een tuinverzekering voor 2 euro per maand toch wat zonde van het geld. Storm- en diefstalschade in de tuin zelf valt niet onder de inboedelverzekering, maar 24 euro per jaar is toch een aardig bedrag om de plantjes te verzekeren.

Geef de goede waarde door
Bij het afsluiten van de inboedelverzekering is het belangrijk om de goede waarde van het tuinmeubilair door te geven aan de inboedelverzekeraar. Dat is vooral belangrijk bij de aanschaf van nieuwe dure tuinmeubelen. De waarde ervan is namelijk van invloed op de verzekerde waarde van de inboedel en daarmee ook op de premie van de verzekering.

Maar weinig andere verzekeringen zijn volgens de Consumentenbond zo onzinnig als een tuinverzekering. Op nummer 1 staat de regenverzekering die er voor zorgt dat consumenten gedekt zijn tegen regen in de vakantie.

Geen grote schade
Het afsluiten van een tuinverzekering zorgt niet echt voor grote schade aan de portemonnee, vanwege de relatief lage premie voor een tuinverzekering. Maar toch is wel zonde van het geld, vooral voor de verzekerde die al een all-risk of extra uitgebreide inboedelverzekering heeft.

Mooie praatjes
Een aparte smartphoneverzekering is volgens de bond ook onzin, want dat wordt gewoon door de inboedelverzekering gedekt. De Consumentenbond waarschuwt dan ook voor mooie verkooppraatjes. Het is dan ook belangrijk eerst eens goed uit te zoeken wat de inboedelverzekering al dekt. Dat kan een hoop geld schelen.

Door: Riccardo de Wit