Speciale verzekering voor studenten op kamers


Inboedelverzekeraars komen met speciale inboedelverzekeringen voor studenten. Die hebben een lage premie. Broodnodig, want grote groepen studenten verlaten deze maand het ouderlijk huis. Daarbij komen allerlei praktische zaken om de hoek kijken, die veel studenten vergeten. Natuurlijk moet de kamer of het nieuwe huisje eerst worden ingericht. Maar het verzekeren van je spullen is net zo belangrijk als de inrichting van de kamer of het huisje.


Lage premie
Inboedelverzekeraars hebben speciale verzekeringen voor studenten ontworpen. Die studentenverzekeringen hebben namelijk een lage premie. Studenten die op zichzelf gaan wonen, doen er goed aan om vanaf de eerste dag al een inboedelverzekering te hebben. Op die manier staan ze voor minder verrassingen in geval van schade aan de eigen spullen.

Je hebt meer dan je denkt
Wie denkt dat studenten allemaal arm zijn en dus niets te verzekeren hebben, heeft het mis. De inboedel kan namelijk van grote waarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan alle digitale apparatuur: je smartphone, de laptop waarop je huiswerk maakt, de  tablet voor onderweg en de televisie om na een zware dag college te ontspannen. En wat te denken van alle studieboeken die de student koopt? Dat valt allemaal onder ‘inboedel’. Die kun je verzekeren. Sterker nog: die moet je misschien zelfs verzekeren. Als je een bril draagt, of lenzen hebt, kun je bijvoorbeeld een kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Alles wat in je kamer staat, vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Het samenwonen in een studentenhuis is leuk, maar het levert ook gevaar op. Studentenkamers zijn namelijk gewild voor inbrekers. Vooral laptops zijn gewild roofgoed. Als de laptop of smartphone gestolen wordt, biedt de inboedelverzekering hulp.

‘Ik heb het daar te druk voor!’
Veel studenten denken dat het afsluiten van een verzekering veel tijd kost. Dat valt best mee. Het afsluiten van een inboedelverzekering is door de jaren heen steeds gemakkelijker geworden. Door websites als Vergelijken.net vergelijk je de verschillende inboedelverzekeraars eenvoudig met elkaar. Een inboedelverzekering afsluiten kost dus weinig tijd, maar bespaart de student een hoop ellende.

Tijdens het vergelijken zal de website vragen voor hoeveel euro aan spullen je op je kamer hebt staan. Dat kan verschillen van 15.000 tot 25.000 euro. Hoe hoger de waarde van je eigendommen, hoe hoger de premie van de inboedelverzekering.

Druk met de introductieweek? Neem dan even een moment de tijd om op zoek te gaan naar een passende inboedelverzekering. Het is de moeite waard.
 

Door: Riccardo de Wit