Schadelast smartphones stijgen


De schadelast op de inboedelverzekering stijgt fors door de toenemende schadeclaims op smartphones en tablets. Daarom hebben diverse inboedelverzekeraars bekendgemaakt de schadeclaims strenger te bestuderen. Wie voortaan een schademelding doet over de smartphone of tablet, kan eerst een bezoek van een reparateur verwachten. Smartphones die onherstelbaar beschadigd zijn, worden uit de roulatie gehaald. Vooral bij inboedelverzekeraar ASR is de toenemende schadelast van smartphones goed merkbaar.

Meer smartphones
De keuze in smartphones is in een aantal jaren fors gestegen, onder andere door een steeds verder toenemende populariteit van elektronische apparaten. Smartphones worden over het algemeen bediend middels het touchscreen, eveneens de tablet. Daarom zijn deze elektronische apparaten extra kwetsbaar.

Door de toename van het aantal smartphones en tablets, krijgen inboedelverzekeraars steeds vaker te maken met schademeldingen en hogere claims. Door voortaan eerst een reparateur langs te sturen, hopen inboedelverzekeraars de schadelast te verlagen en eventuele fraude eerder op te kunnen sporen. Ber Onderwater, relatiemanager Schade bij ASR legt uit: “Via de premie betaalt de klant mee aan het fraudegedrag van anderen. Daarom doen we er alles aan om dit te bestrijden”.

Nieuwe versies
Vooral wanneer nieuwe versies van smartphones uitkomen, neemt het aantal schadeclaims bij inboedelverzekeraars omtrent de smartphone toe. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door het Centraal Bureau voor Verzekeringsstatistiek, uitgevoerd in opdracht van verschillende inboedelverzekeraars.

Wanneer er een schadeclaim over een smartphone binnenkomt, vlak voor de uitgifte van nieuwe versies van hetzelfde product, gaat erbij de inboedelverzekeraar een belletje rinkelen: “Vooral de opvallende conclusie van het Centraal Bureau voor Verzekeringsstatistiek dat het aantal claims toeneemt nadat een nieuwe versie van hetzelfde product op de markt komt, vraagt om extra alertheid op onrechtmatige claims”, zegt Ber Onderwater.

Service
Echter moet het langs sturen van reparateurs niet alleen maar als vervelend ervaren worden. ASR wil naast het verlagen van de schadelast ook een stukje service naar de verzekerde uitstralen. Alle zorgen omtrent het toestel worden door de inboedelverzekeraar uit handen genomen. Wanneer reparatie mogelijk is, krijgt de klant zijn eigen toestel met alle persoonlijke gegevens erop retour.

De verzekerde komt niet voor extra kosten te staan: de inboedelverzekeraar noemt deze reparatie ‘herstel in natura’, en dus heeft de klant niet te maken met het eigen risico, en dus met extra kosten.

Vergelijken
Door inboedelverzekeringen te vergelijken kunnen consumenten besparen op de premie van de inboedelverzekering. Sommige verzekeraars zoals Inshared bieden de broekzakdekking, waarbij ook smartphones gedekt zijn.

Door: Riccardo de Wit