Vereniging Eigen Huis koopt weer collectieve energie in


Ook dit jaar – net als vorig jaar – heeft de Vereniging Eigen Huis besloten om weer collectieve energie in te kopen. Hoe meer leden zich aanmelden voor de collectieve energie, hoe meer korting er kan worden gegeven op de energieprijs. Om meer leden die meedoen aan het inkopen van de collectieve energie bij Vereniging Eigen Huis, is er ook een reclamecampagne gestart. Momenteel heeft Vereniging Eigen Huis meer dan 675.000 leden.

Inschrijven
In eerste instantie is het inschrijven voor de collectieve energie alleen weggelegd voor de klanten van de Vereniging Eigen Huis. Wie toch graag profiteren wil van de korting die bij collectieve energie geldt, kan zich alsnog aanmelden voor deze actie. Het eerste jaar lidmaatschap van de Vereniging Eigen Huis is gratis, en je krijgt er alle voordelen als een volwaardig lid van. Hierna moet er wel voor het lidmaatschap betaald worden. “Pas als je het aanbod accepteert word je lid, maar dat is het eerste jaar gratis, en daarin zit ook dienstverlening met betrekking tot de energie-inkoop”, zo bevestigt de woordvoerder van Vereniging Eigen Huis.

Run op collectieve energie
Hetgeen dat de Vereniging Eigen Huis doet, is niet nieuw. Er zijn wel meer verenigingen die collectieve energie inkopen. Het nadeel is dat je waarschijnlijk moet overstappen naar een andere energiemaatschappij wanneer je collectieve energie inkoopt. In het geval van de Vereniging Eigen Huis word je daarbij geholpen.
Door de economische recessie is het voor veel verenigingen aantrekkelijk collectieve energie in te kopen om zo kortingen te bedingen.

Energieprijzen vergelijken
Wie geen collectieve energie wil inkopen, kan beter energieprijzen vergelijken. Daarmee weet je precies welke energiemaatschappij de duidelijkste voorwaarden stelt, en de laagste prijs hanteert.

Door: Dennis de Wit