42.500 overstappers bij energiecollectief Consumentenbond


Bij het energiecollectief dat voor de derde keer georganiseerd werd door de Consumentenbond, zijn 42.500 consumenten overgestapt naar een andere energieleverancier. De nieuwe energieleverancier wordt NLEnergie, die de energieveiling won door de hoogste korting te verstrekken. Onder het publiek is NLEnergie beter bekend als de Nederlandse Energie Maatschappij, bekend van de commercials met onder meer Frans Bauer en Henk Spaan.

Besparing
De energieveilig van de Consumentenbond werd gewonnen door NLEnergie, beter bekend als de Nederlandse Energiemaatschappij. Uit een berekening van de Consumentenbond is gebleken dat overstappers bij een gemiddeld verbruik van 3500 kilowattuur en 1850 kubieke meter gas 330 euro op jaarbasis zullen besparen.

Energiecollectieven
Sinds drie jaar organiseert de Consumentenbond een dergelijke energiecollectief. Naast de energiecollectieven van de Consumentenbond, organiseerden ook de Vereniging Eigen Huis en Veronica Magazine een energiecollectief. Op energiecollectieven zijn naast positieve reacties ook negatieve reacties te vinden, omdat critici van mening zijn dat de consument niet kan profiteren van eerlijke concurrentie.

De Consumentenbond noemt het derde energiecollectief een succes, en organiseert vanaf dinsdag 8 mei tot dinsdag 12 juni een nieuwe inschrijving. Daarvan kunnen zowel leden als niet-leden gebruik van maken. Zij kunnen zich vrijblijvend inschrijven. De veilig zal plaats vinden op 12 juni, en na de veilig krijgen de inschrijvers een persoonlijk aanbod. Zij hoeven niet per se over te stappen.

Vergelijken
De Consumentenbond raadt consumenten aan om jaarlijks de prijzen van energie te vergelijken. Daarnaast is ook naast het vergelijken het overstappen op een jaarcontract bij een andere energiemaatschappij een goede manier om te besparen op de maandelijkse vaste lasten voor stroom en gas.

Door: Dennis de Wit