Recordaantal BN’ers in reclamecampagne


De Nederlandse Energiemaatschappij heeft op 16 april haar nieuws reclamecampagne geďntroduceerd. In de nieuwe reclame zal niet 1 bekende Nederlander “doen!” zeggen, maar meerderen. Volgens de Nederlandse Energie Maatschappij is de reclame van de Nederlandse Energie Maatschappij in meerdere opzichten uniek. Het is de eerste reclame die zich volledig spitst op het Europees Kampioenschap voetbal, dat dit jaar in Oekraďne gehouden wordt.

Uniek
De nieuwe reclamecampagne van de Nederlandse Energie Maatschappij is op meerdere manieren uniek te noemen. Dat zegt Pieter Schoen, de directeur van de Nederlandse Energie Maatschappij. Volgens hem is de reclame uniek te noemen om twee redenen. Ten eerste is het de eerste reclame die zich volledig toespitst op het Europees Kampioenschap voetbal van 2012.

Daarnaast zitten er voor een recordaantal bekende Nederlanders in de nieuwe reclamecampagne. In totaal doen er tien bekende Nederlanders aan mee. Pieter Schoen: “Met deze reclamespot brengen we ‘celibrity endorsement’ in Nederlandse reclames naar ‘the next level’. Ons bedrijf staat bekend om haar BN’er-campagnes, en dat leek ons voor de nieuwe boodschap ook weer zeer geschikt”.

Doel van de reclame
In de reclame wordt natuurlijk getracht klanten te werven voor de Nederlandse Energie Maatschappij. De nieuwe reclamecampagne gaat over de mooie vrouwen die zich in Oekraďne bevinden. Daarom vinden de vrouwen in de commercials het een stuk verstandiger om hun man thuis te houden. Dit doet de Nederlandse Energie Maatschappij door een speciale EK-thuistap van Philips weg te geven. Deze thuistap is te bemachtigen door nieuwe klant te worden van de Energiemaatschappij. Zo kunnen de bezorgde vrouwen samen met hun man onder het genot van een biertje naar voetbal kijken.

Doen
Vergelijk energie prijzen om te bekijken of de Nederlandse Energie Maatschappij inderdaad de goedkoopste is. Dit is een goede manier om te besparen op de energierekening.

Door: Dennis de Wit