Prijzen netbeheerder energie stijgen


De kosten voor het gebruik van het energienetwerk gaan de komende tijd flink omhoog. Er is toestemming gegeven aan de netbeheerders om de prijzen de komende jaren fors te verhogen.

In 2011 gaat de consument daardoor ruim 20 euro meer aan kosten voor het gebruik van het energienetwerk betalen. De gemiddelde kosten voor het gebruik van het energienetwerk ligt dit jaar op ongeveer 360 euro en stijgt volgend jaar dus naar 380 euro. Hierbij heeft u dus nog niet betaald voor de energie die u gebruikt, maar alleen voor het gebruik van de middelen om de energie in uw huis afgeleverd te krijgen.

De netwerkkosten verschillen per regio. U kunt zelf geen netbeheerder uitkiezen, u zit vast aan de netbeheerder bij u in de buurt. Echter kunt u wel besparen op de kosten van energie zelf. Hierbij kunt u energie vergelijken en zo toch veel geld besparen op uw energie rekening. Vanaf volgend jaar is het verplicht om de netwerkkosten op de energierekening te plaatsen, zo weet u dus precies hoeveel u hier aan betaald.

Door: Roeland Werring