Positieve resultaten voor netbeheerder Stedin


Netbeheerder Stedin heeft in 2013 positieve resultaten behaald. Klanten zijn tevreden en de investeringen in de energienetten zijn gestegen. Dat schrijft de netbeheerder in haar jaarverslag over 2013.

Fans

In het jaarverslag schrijft directrice Nancy Kabalt-Groot dat Stedin-klanten vooral ‘fans’ moeten worden. In 2012 zouden volgens de directrice alle klanten van de netbeheerder ‘fan’ moeten zijn. “Die fans krijgen we alleen als we ons werk uitstekend uitvoeren en de verwachting van de klant overtreffen.” De netbeheerder is over het algemeen dan ook in haar nopjes met de waardering van de klant.

Structureel meer klanttevredenheid
Sinds 2011 stijgt de waardering van de Stedin-klant alsmaar. Het doel van de netbeheerder is dan ook dat de klanten ten minste acht maanden per jaar het cijfer zeven of hoger geeft. Over het jaar 2013 geeft meer dan 75 procent van de klanten aan tevreden te zijn over de netbeheerder. Door de stijging kan Stedin claimen dat het zich structureel verbeterd. Consumenten zijn nu vooral te spreken over de klantenservice en de afhandeling van storingen.

Minder storingen
Dat de klanten tevredener zijn, heeft ook te maken met het aantal storingen. Het afgelopen jaar kampte de netbeheerder namelijk met minder storingen dan in de jaren ervoor. Het aantal storingsminuten daalde fors en zit nu zelfs onder het landelijk gemiddelde. Gemiddeld zat de Stedin-klant ongeveer 21 minuten zonder stroom en 40 seconden zonder gas. Landelijk gezien dit de verbruiker van energie ongeveer 23 minuten zonder energie en 61 seconden zonder gas.

Investeringen
De netbeheerder zag ook het bedrijfsresultaat groeien van 318 miljoen euro naar 376 miljoen euro. Daardoor kon het ook meer investeren: het bedrijf investeerde dit jaar 427 miljoen euro in onderhoud aan de energienetten. Het jaar ervoor was dat nog 369 miljoen euro.

Stedin is de netbeheerder voor de provincies Utrecht, Zuid-Holland en de regio’s Noordoost Friesland, Kennemerland, Weert en Amstelland. Het bedrijf is er verantwoordelijk voor het aanleggen, beheren en onderhouden van energienetten. Daarnaast spoort het consumenten aan om zelf energie uit zon en wind op te wekken en terug te leveren aan het stroomnet. De opwek door Stedin zelf en de opwek door de consument moeten in de toekomst samenkomen.

Door: Riccardo de Wit