OPTA beboet E.ON


De telecomwaakhond OPTA heeft energieleverancier beboet met ruim 175.000 euro voor het overtreden van de telemarketingregels. De OPTA had E.ON in oktober al een boete opgelegd, maar E.ON ging daarover in hoger beroep. De OPTA wees het bezwaarschrift af en stapte naar de rechter. De rechtbank in Rotterdam is van mening dat E.ON inderdaad de telemarketingregels overtreden heeft, maar dat de boete te hoog is.

Telemarketingregels
E.ON zou voornamelijk de regels omtrent het bel-me-niet-register hebben overtreden. Leenaart & Heemskerk Customer Contact (L&H) belde namens E.ON ongevraagd bijna 26.000 consumenten terwijl zij aangemeld waren bij het bel-me-niet-register.

Zowel L&H als E.ON kregen van de telecomwaakhond een boete van ieder 175.000 euro opgelegd. L&H legde zich neer bij de boete en ging over op betaling, maar E.ON maakte bezwaar. Op 25 oktober 2011 liet de OPTA weten het bezwaarschrift ongegrond te verklaren waarop het energiebedrijf naar de rechter stapte.

Overtreding
Volgens de rechtbank in Rotterdam heeft E.ON inderdaad de telemarketingregels heeft overtreden en dat een geldstraf op zijn plaats is. De boete die de OPTA opgelegd heeft, is echter te hoog naar mening van de rechter.

De rechtbank achtte de kans reëel dat E.ON minder abonnees heeft gebeld dan dat de OPTA beweerde. Ook de werkwijze van E.ON werd door de rechter beoordeeld. Volgens de rechter neemt het energiebedrijf de telemarketingregels in het algemeen wel degelijk serieus.

Daarom heeft de rechtbank E.ON een geldboete van 100.000 euro opgelegd. Tegen de uitspraak kunnen zowel E.ON als de OPTA nog een hoger beroep aantekenen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Door: Dennis de Wit