Minder vraag naar zonne-energie


In 2010 is de vraag naar materialen op het gebied van zonne-energie niet meer toegenomen. De afgelopen jaren was er steeds een stijging van de verkoop van deze materialen geweest. Maar dit jaar is deze stijgende trend ten einde gekomen. Er is dus minder vraag naar zonne-energie dan de afgelopen jaren. Verwacht wordt dat deze trend de komende jaren zal blijven aanhouden.

Zonne energie Bedrijven die producten verkopen op het gebied van zonne-energie hebben een moeilijke periode voor zich. Verwacht wordt dat een aantal bedrijven failliet zullen gaan en dat alleen de grote bedrijven, die alle materialen verkopen zullen overleven. De bedrijven die zich specialiseren op een deel van de markt zullen het de komende jaren heel moeilijk gaan krijgen. Alle bedrijven zullen de kosten moeten verlagen om te kunnen overleven.

Door de economische crisis is men gaan besparen, en zijn lange termijn investeringen, zoals de aanschaf van zonne-panelen, vooruit geschoven naar de toekomst. Hierdoor is de verkoop omlaag gegaan en komen bedrijven op het gebied van zonne-energie in de problemen.

Toch is het juist een goed idee om nu te investeren in zonne-energie, omdat deze investering op een relatief korte termijn kan worden terugverdient, door grote besparingen op de energie kosten.

Wilt u nog meer besparen op uw energie kosten? Vergelijk dan nu alle energie leveranciers en stap over naar de goedkoopste aanbieder. Hiermee kunt u een hoop geld besparen op uw energie rekening.

Door: Roeland Werring