Korting dankzij wind


Duurzame energie groeit enorm in Nederland. Een vorm van duurzame energie is naast zonne-energie windenergie. Al in de 20e eeuw werd er dankbaar gebruik gemaakt van de wind om zo landbouwproducten te verbouwen. Tegenwoordig gebruiken we de wind voor onze dagelijkse behoeftes, stipt op één: energie. Zowel energiebedrijven als boeren geven kortingen op windenergie, om zo de wereld weer een stuk groener te maken. Want zo houden wij ook nog een goede natuurlijk over voor de toekomstige generatie.

Energiebedrijven
Energiebedrijven geven vaak kortingen op ‘groene stroom’. Hiermee kan de bewering dat groene stroom veel duurder is dan grijze stroom voorgoed naar het rijk der fabelen verwezen worden. Energiebedrijf Eneco geeft bijvoorbeeld kortingen afhankelijk van de wind die er staat in het windpark waar dit energiebedrijf haar windenergie afneemt. Dankzij deze kortingen wordt groene stroom aantrekkelijker gemaakt, en profiteert de klant.

Boeren
Boeren die grote stukken land bezitten profiteren ook. Sommigen kiezen ervoor om windmolens te plaatsen op de beschikbare grond die niet voor landbouwdoeleinden geschikt is. Twee boeren in het Drentse Borger-Odoorn hebben een nieuw plan. Zij verhuren windenergie afkomstig van hun windmolens, net als de energiemaatschappijen. Dat is niet zo bijzonder, maar zij geven korting afhankelijk van de afstand. Op deze manier hopen boeren de negativiteit over ‘zichtvervuiling’ onder de bewoners weg te nemen. Er komen bij Eerste of Tweede Exloërmond ongeveer 50 windmolens bij.

Energiebedrijven vergelijken
Mocht je nou niet bij een boer in de buurt wonen, profiteer dan van windkortingen bij energiemaatschappijen. Vergelijk energie bedrijven om erachter te komen welke energiebedrijven een dergelijke windkorting hanteren. Want besparen op de energiekosten, dat willen we per slot van rekening allemaal.

Door: Riccardo de Wit