Klanten IKEA besparen voor 28 zwembaden aan water


In 2011 werd er voor een maand lang energie voor alle huishouden in een grote stad zoals Utrecht bespaard. Tevens bespaarden we 28 Olympische zwembaden aan water. Met ‘we’ bedoelen we de klanten van IKEA. Deze getallen komen voort uit een onderzoek dat IKEA Family Members op 6 februari 2012 naar buiten bracht. Er werden onder de IKEA leden ruim 20.000 duurzame keukenkranen en 546.000 LED-lampjes verkocht. Deze verkooplijn met duurzame spullen wordt wegens groot succes voortgezet. IKEA hoopt zo bij te kunnen dragen aan een beter milieu en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Wereldwijd heeft IKEA zo’n 170 miljoen klanten, wat neerkomt op ongeveer 83 miljoen huishoudens.

LED-lampen
LED-lampen verbruiken minder energie, en gaan vaak langer mee. In Europa wordt het steeds moeilijker om meer vervuilende gloeilampen aan te schaffen. Door onder meer de kortingen die IKEA tijdens het verkoop op de LED-lampen gaf, werden er dan ook veel van deze LED-lampen verkocht.

Doelstellingen
Maar met hetgeen wat IKEA het afgelopen jaar al bereikt heeft, is het grote concern nog niet tevreden genoeg. “In 2012 willen we nog meer stappen maken op het gebied van duurzaamheid. Onder andere door ons assortiment LED-verlichting uit te breiden. We willen dat onze klanten vrij kunnen kiezen uit ons assortiment, in de wetenschap dat zij niet hoeven te kiezen tussen duurzaamheid, stijl, functie of prijs”, zo zegt Eva-Lotta Sjöstedt, algemeen directeur van IKEA Nederland.

Bovendien wil IKEA proberen het animo voor duurzaamheid te vergroten. Met een gevarieerd en groter aanbod aan milieuvriendelijke producten probeert de IKEA dit te bewerkstelligen. Op deze manier stijgt de omzet van de IKEA, maar bespaart de klant op langer termijn op de energierekening.

Imago
Dat IKEA met deze aankondiging komt, is in principe niet zo vreemd. Al in 2011 bleek dat het grote concern het duurzaamste imago heeft. Naast het aanbieden van duurzame producten, probeert de IKEA ook te letten op de verpakkingen.

Vergelijken
Natuurlijk hoef je niet per se naar de IKEA te gaan om te besparen op je energierekening. Energie vergelijken kan naast het aanschaffen van duurzame elektriciteitsproducten de energierekening enorm omlaag brengen. Op deze manier bespaar je op je energierekening en spaar je het milieu. Veel energiebedrijven bieden energie aan tegen betaalbare prijzen en gunstige voorwaarden.

Door: Dennis de Wit