Greenchoice wint Customer Centric DNA Award 2012


Energieleverancier Greenchoice heeft de Customer Centric DNA Award 2012 gewonnen. Zij wonnen de award voor de ‘meest klantgerichte energieleverancier’. De prijs werd in ontvangst genomen door Fernanda de Bruijn, directeur operations, en Jurjen Algra, de marketing manager van Greenchoice. De award wordt sinds vorig jaar jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die zich zo goed mogelijk tot de klant weten te richten. Dit wordt ‘customer centricity’ genoemd.

Awards
De awards zijn een initiatief van Bearingpoint en onderzoeksbureau TNS NIPO. Er worden niet alleen awards uitgereikt aan energieleveranciers, maar aan allerlei bedrijven die zich op een bijzondere manier weten te wenden tot de klant. Zo wonnen ook Ikea, H&M en Amazon een prijs. De awards werden uitgereikt nadat 10.000 consumenten bedrijven in acht verschillende categorieën op verschillende aspecten hadden beoordeeld. Daarbij werd er gelet op aspecten als dienstverlening, webcare, vertrouwen en mond-tot-mond aanbevelingen.

Weerspiegeling
Volgens Greenchoice weerspiegelen de awards vooral de daadwerkelijke waardering van hun klanten. Voor Greenchoice is dat van zeer groot belang. Fernanda de Bruijn legt uit dat zij het contact met hun klanten op een bijzondere manier onderhouden. ‘Klanten bellen bij ons naar een gewone telefoonlijn die ook gewoon wordt opgenomen, zonder keuzemenu of bandje’. Dit zou voor veel klanten erg storend werken, wat het klantencontact zou verminderen. Daarnaast werken alle medewerkers van Greenchoice tenminste één uur per week op de klantenservice.

Niet alleen de vrijheid van de consument is belangrijk voor Greenchoice, ook medewerkers zijn erg belangrijk voor het energiebedrijf, legt de directeur operations uit. “Medewerkers hebben alle vrijheid, en dus ook de rechten en de middelen, om de vraag van de klant meteen zelf op te lossen. Iedere medewerker draagt elk jaar een praktisch verbetervoorstel aan op het gebied van dienstverlening.”

Geen boetes
Ook onderscheidt Greenchoice zich van andere energieleveranciers door geen boetes op te leggen als hun klanten besluiten over te stappen op een andere energieleverancier, terwijl zij nog niet aan het eind van hun contract zijn. “Wij willen onze klanten puur op basis van service en producten aan ons binden”, zegt Fernanda de Bruijn.

Vergelijken
Hoewel Greenchoice een klantvriendelijke energieleverancier is, zegt dit niets over de prijs die de energieleverancier rekent. Daarom is het aangeraden alsnog energie te vergelijken. Op deze manier krijgen potentiële klanten een inzicht van de prijs die zowel Greenchoice als andere energieleveranciers bieden voor de levering van stroom.

Door: Riccardo de Wit