Goedkope energie fors populairder


Nederlandse huishoudens zijn in de afgelopen periode massaal overgestapt op goedkopere gas- en energieleveranciers. De energieprijzen stijgen zo hard, dat consumenten zich genoodzaakt voelen over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Doordat overstappen aantrekkelijker wordt, trekken vergelijkingssites behoorlijk aan. Dat blijkt uit een bericht van het Algemeen Dagblad (AD) op 3 juli 2012.

Vergelijkingssites
Diverse vergelijkingssites merken dat de bezoekersaantallen behoorlijk toenemen. De taak van een vergelijkingssite is consumenten inzicht te bieden en te begeleiden tijdens het overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Gemiddeld trekken energievergelijkingssites, waaronder vergelijken.net, 46 procent meer bezoekers aan. Ook de Consumentenbond bevestigt de run op goedkopere energieleveranciers.: ‘er is meer interesse dan ooit’, zo zegt de bond in het Algemeen Dagblad. Vorig jaar koos nog tien procent van de Nederlandse huishoudens een andere energieleverancier.

Stijgende energieprijzen
De run op goedkopere energie is geen verrassing. De afgelopen periode is zowel de gas- als energieprijs fors gestegen. Daardoor voelen meer huishoudens zich genoodzaakt over te stappen naar een andere energieleverancier met een lagere prijs. Naar schatting zullen dit jaar honderdduizenden huishoudens overstappen naar een andere leverancier.

Consumentenveilingen
Marcel van Dun, woordvoerder van Eneco, constateert dat tegenwoordig voornamelijk grote consumentenveilingen flink populairder zijn geworden. Deze grotere energieveilingen leveren energieleveranciers in één klap veel klanten op. Daardoor kunnen energieleveranciers hoge kortingen en lagere energieprijzen bieden. Eneco werkt niet mee aan energieveilingen. Volgens Van Dun treedt er bij Eneco  ‘weinig verandering’ op, maar hoeveel klanten Eneco zullen verruilen voor een andere energieleverancier wil hij niet kwijt.

Vergelijken
Meer dan ooit zijn vergelijkingssites voor energie in trek door de steeds hoger wordende energieprijs. Energieprijzen vergelijken geeft een goed inzicht van de actuele energieprijzen bij de verschillende energieaanbieders. Door te vergelijken kunnen er jaarlijks honderden euro’s bespaard worden.

Door: Riccardo de Wit