Essent brengt licht in SyriŽ


Energiebedrijf Essent begint een campagne om de toegang tot elektriciteit in Syrië te verbeteren. Met de campagne steunt de energiemaatschappij de ‘Solar for Syria’ campagne van de WakaWaka Foundation en Stichting Vluchteling.

Acties
Essent steunt de campagne via een ‘Buy One, Give One’-actie voor klanten van het energiebedrijf. Voor iedere Waka Waka die Essent beschikbaar stelt voor haar klanten, krijgt een vluchtelingengezin in Syrië een WakaWaka.

Dat is niet het enige wat de aanbieder van energie doet. Twee medewerkers van Essent lopen ook mee tijdens de Nacht van de Vluchtelingen. De medewerkers lopen 40 kilometer met opgeladen Waka Waka Power’s op de rug. De tocht is 40 kilometer lang en eindigt in Den Haag. De Essent’ers dienen als een wandelend oplaadpunt voor mobiele telefoons.

Zonnepanelen
Nog even terug naar de WakaWaka Power’s. Wat zijn dat eigenlijk? “Dat zijn laders en lampen in één. Die hebben zonnepanelen ingebouwd, waarvan een Syrisch gezin in een vluchtelingenkamp ’s avonds toch licht heeft. Op die manier kunnen Syrische vluchtelingen ook op een energiezuinige manier apparatuur opladen.” schrijft de energieleverancier.

Dankzij Essent gaan er 450 WakaWaka’s naar Syrische vluchtelingen gezinnen. Donderdag 29 mei overhandigt het energiebedrijf deze aan Stichting Vluchteling.

Moeilijke toegang
De steun aan Syrië is hard nodig, want de mogelijkheden voor Syrische vluchtelingen zijn ’s avonds erg beperkt. “Door deze campagne te steunen kunnen wij onze betrokkenheid tonen en letterlijk licht brengen in de vorm van WakaWaka’s”, zegt initiatiefneemster Griet van Waeyenberge. Zij werkt als Project Development Manager New Energy bij Essent.

“We kunnen bovendien laten zien hoe toepasbaar zonne-energie eigenlijk is. Dankzij de ingebouwde zonnepanelen kunnen Syrische gezinnen ’s avonds toch op een duurzame en energiezuinige manier apparatuur opladen.”

Geen contact
Volgens Essent hebben Syrische vluchtelingen geen elektricteit om telefoons op te laden en contact te houden met familieleden en geliefden. Daarnaast kunnen gezinnen ’s avonds niet koken, lezen en veilig naar buiten te gaan, omdat er geen licht is.
 

Door: Riccardo de Wit