Eneco laat klanten zelf zonne-energie opwekken


Energieleverancier heeft een nieuw product ge´ntroduceerd dat klanten de mogelijkheid biedt om zelf zonne-energie op te wekken. Met het nieuwe product Zon&Zeker wil Eneco proberen nog dit jaar marktleider te worden op de markt voor zonnepanelen. Daarnaast neemt het energiebedrijf voor 25% een belang in Zon-IQ. Zon-IQ werd vorig jaar opgestart door de oprichter van Energiedirect, Jacques Seeters. Op de zonnepanelenmarkt is snelheid en een grote installatiecapaciteit geboden. Met het belang en de introductie van het nieuwe product hoopt Eneco daar op in te kunnen spelen.

Decentraal duurzame energie opwekken
Eneco heeft de strategie om de consument decentraal duurzame energie op te laten wekken. Daarbij is zonne-energie een erg goed voorbeeld. De besparing voor een gemiddeld huishouden kan oplopen tot 450 euro op jaarbasis mits zij zonnepanelen op het dak plaatsen. Bij het aanschaffen van zonne-energie komt nu nog veel kijken, en daar wil Eneco van af. Met Zon&Zeker gaat het energiebedrijf alles voor de klanten regelen: de verrekening van de teruggave van stroom en de installatieprocedure behoren tot onderdelen van Zon&Zeker.

Voor de zomer
Het energiebedrijf hoopt nog voor de zomer zoveel mogelijk klanten van zonnepanelen te voorzien. Eneco verwacht een grote interesse en heeft daarom al voor 1500 klanten zonnepanelen ingekocht. De investering kan voor veel huishoudens wel uit: er is een garantie van 10 jaar van toepassing op het paneel. Daarnaast biedt Eneco een monitoringssysteem geleverd door Zon-IQ waarmee de consument kan zien hoeveel rendement hun zonnepanelen al hebben opgeleverd. Deze opbrengst is zelfs online en via een smartphone op te vragen.

Kiezen voor Eneco?
Eneco is ÚÚn van de vele energieleveranciers in Nederland. Zij zijn echter uniek in het aanbieden van zonnepanelen. U kunt het beste energie vergelijken voor een weloverwogen beslissing om te kiezen voor de beste energieleverancier.

Door: Dennis de Wit