Consumenten willen meer duurzame energie


Wereldwijd willen consumenten meer hernieuwbare, duurzamere energie. 85 procent van de wereldbevolking geeft aan de noodzaak van hernieuwbare energie in te zien. Echter is 49 procent van de consumenten ook daadwerkelijk bereid om meer te betalen voor producten die vervaardigd zijn uit hernieuwbare energie. Wel blijkt het bedrijfsleven steeds meer te investeren in hernieuwbare energiebronnen. Dat blijkt uit twee onderzoeken van windmolenbedrijf Vestas.

Investeringen
Zo blijkt dat in totaal dit jaar al 14 miljard dollar – zo’n 10,7 miljard euro – meer geïnvesteerd wordt in hernieuwbare energiebronnen dan in fossiele brandstoffen. 62 procent van de consumenten koopt liever energie van een energiebedrijf dat energie opwekt aan de hand van windmolens. 45 procent van de respondenten geeft aan de klimaatverandering op aarde te zien als één van de belangrijkste wereldproblemen.

Morten Albaek, vicepresident marketing van Vestas, is blij met de uitslagen van de twee onderzoeken. Het betreft de onderzoeken CREX en GCWS. “De resultaten zijn enorm bemoedigend”, zegt Albaek.

“Het is duidelijk dat consumenten meer behoefte hebben aan hernieuwbare energie en dat ze bereidwillig zijn om een meerprijs te betalen voor producten gemaakt met hernieuwbare energie.”

Campagne
De resultaten van het onderzoek zijn niet alleen goed voor woorden, maar ook met daden. Zo is het windmolenbedrijf Vestas in Rio De Janeiro een campagne gestart om energiebedrijven te beïnvloeden en te helpen om de toekomstige energiemix over de hele wereld te verbeteren.

Windenergie
Consumenten kunnen zelf ook alvast hun steentje bijdragen door over te stappen naar een groene energieleverancier. Door energie vergelijken kunnen consumenten berekenen hoeveel zij kunnen  besparen door over te stappen naar een groene energieaanbieder.

Door: Riccardo de Wit