Collectieve zorgverzekering soms duuder dan eigen verzekering


Een collectieve zorgverzekering is niet altijd goedkoper. Dat melden verschillende vergelijkingssites. Ongeveer elf miljoen Nederlanders sloten dit jaar een collectieve zorgverzekering af omdat ze dachten van korting te kunnen profiteren.

Collectieve zorgverzekering soms duurderSoms is het voordeliger om zelf een zorgverzekering af te sluiten, in plaats van dit collectief te regelen. De hoogte van de maandpremie van een collectieve zorgverzekering weegt dan niet op tegen die van een individuele zorgverzekering. Veel verzekerden denken dat collectief verzekeren altijd korting oplevert, maar dat blijkt in de praktijk lang niet altijd zo te zijn.

Online
Via het internet kunnen er tegenwoordig ook collectieve polissen worden afgesloten. Traditionele verzekeraars als Menzis en Univé bieden internetpolissen aan met een lage prijs als kenmerk. Vaak heeft een dergelijke polis minder toegang tot bijvoorbeeld ziekenhuizen. Bij het zoeken naar een internetpolis is het een goed idee om zorgverzekeringen te vergelijken. Ruim zes procent van de Nederlanders zal naar verwachting overstappen op een internetverzekering.

Meer korting
Er valt nog meer te besparen door geen tandverzekering af te sluiten of voor een hoger vrijwillig eigen risico te kiezen. Daardoor dealt de prijs van de maandelijkse polis. Het is echter wel zo dat de verzekerde bij aanspraak op de verzekering een groter eigen deel betaalt.

Vergelijken is verstandiger
Verzekerden sluiten vaak een collectieve zorgverzekering af op basis van korting en andere prijsvoordelen. Toch is het verstandiger om zorgverzekeringen te vergelijken. Daardoor komt men er achter welke zorgverzekering het beste bij de persoonlijke situatie past. In sommige gevallen valt er wel tot 25 euro te besparen door zelf een verzekering af te sluiten, in plaats van een collectieve verzekering.

Uitvinden welke zorgverzekering het beste bij u past? Zorgverzekering vergelijken is een nuttige investering van uw tijd om daar achter te komen.

Door: Dennis de Wit