Zelf.nl scoort in onderzoek Consumentenbond


Autoverzekeraar Zelf.nl, een label van verzekeraar SNS Reaal, scoort goed in de test van de Consumentenbond. De autoverzekeraar behoort tot de top5 van de goedkoopste autoverzekeringen in Nederland. Naast de prijs weet de autoverzekeraar goed te scoren op de kwaliteit: uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt de autoverzekeraar de maximale vijf sterren te scoren. Door de zeer lage premie en de korting die kan oplopen tot dertig procent behoort Zelf.nl tot één van de goedkoopste autoverzekeraars in Nederland. Tijdens het onderzoek werden 31 aanbieders op basis van 45.000 premieberekeningen getest.

Kwaliteit
Volgens de Consumentenbond scoort Zelf.nl naast de prijs ook nog goed op de kwaliteit. De autoverzekering van deze verzekering wordt omschreven als ‘betrouwbaar’ en ‘uitstekend’. De verzekeraar heeft diverse voordelen te bieden. Zo kunnen verzekerden zelf online aangeven welke dekking zij wel of niet willen.

Door de korting die kan oplopen tot 30%, behoort de verzekeraar tot één van de goedkoopste autoverzekeraars in Nederland. Bovendien werkt Zelf met een no-claimkorting, waarbij verzekerden tot tachtig procent kunnen besparen op de maandelijks te betalen premie.

Voordelen
Vooral het hoge aantal voordelen maakt dat Zelf.nl als één van de beste autoverzekeraars in Nederland uit de bus komt. Zo hanteert de autoverzekeraar veertien dagen bedenktijd op elke polis. Dankzij de gratis overstapservice die deze verzekeraar te bieden heeft, kunnen nieuwe verzekerden gemakkelijk overstappen zonder dat zij daarvoor een lange procedure bij hun huidige autoverzekering moeten aangaan.

Wie niet tevreden is, kan gebruikmaken van de tevredenheidgarantie en de polis onmiddellijk opzeggen.

No Blame No Claim
Naast de dertig procent korting die Zelf.nl biedt bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering, kunnen verzekerden nog eens tachtig procent korting verkrijgen dankzij de no-claimkorting. Bij schade als gevolg van een aanrijding, waarbij de schuld ligt bij de tegenpartij, heeft dit geen gevolgen voor de no-claimkorting van de verzekerde. Deze no-claimkorting wordt genoemd als de ‘No Blame No Claim0korting. Ook voor het verzekeren van een tweede auto kan men in aanmerking komen voor de dertig procent korting die gegeven wordt bij het afsluiten van een nieuwe polis.

Vergelijken
Zelf.nl werkt echter wel met een eigen risico-bedrag, welke gemakkelijk online berekend kan worden.Vergelijk autoverzekeringen voor een overzicht van de diverse autoverzekeringen in Nederland. De goedkoopste autoverzekering is niet altijd meteen de beste autoverzekering. Daarom worden alle autoverzekeringen beoordeeld met een zogenoemde prijs-kwaliteitcijfer.

Door: Riccardo de Wit