Volvo zeer veilige auto


Volvo auto’s komen als beste door de crashtests heen, zo blijkt uit een Amerikaanse studie. Het gerenommeerde Insurcance Institute for Highway Safety (IIHS) testte onlangs de Volvo S60. Het blijkt één van de slechts twee auto’s te zijn die de hoogste score hebben weten te behalen tijdens de zware crashtest van het onafhankelijke Amerikaanse veiligheidsinstituut. Tijdens de crashtest worden de auto’s aan verschillende proeven en andere tests onderhevig gesteld.

Proeven
Bij de crashtest wordt een nieuwe botsproef van het IIHS gedaan. Met een snelheid van 64 kilometer per uur rijdt de auto aan de bestuurderskant tegen een vast obstakel. De test simuleert hoe goed de auto zich staande weet te houden bij een aanrijding aan de bestuurderskant met een andere auto, lantaarnpaal of ander vast object.

De crashtest van het IIHS is één van de zwaarste testen die er bestaat. Het Zweedse automerk stelt zich dan ook tevreden met te testresultaten van de Volvo S60. Ook voor inzittenden blijkt de Volvo één van de meest veilige auto’s te zijn.

Resultaten
Volgens Volvo zijn de resultaten uit de crashtest van de IIHS het bewijs dat de veiligheidsstrategie van het Zweedse automerk steeds beter zijn vruchten afwerpt. In het verleden werden er ook al diverse auto’s van het merk getest. De modellen C30, S60, S80, XC60 en XC90 werden vorig jaar al beloond met de prestigieuze Top Safety Pick, één van de grootste onderscheidingen van het IIHS.

Autoschade
Het rijden in een robuuste, veilige auto, verkleint de kans op schade. Wie minder schade rijdt, kan een hogere bonus verwachten op zijn maandelijks te betalen premie. Vergelijk autoverzekeringen om een autoverzekering af te sluiten met een hoge bonuspremie. Overigens zijn er ook andere auto’s die goed uit de test van het IIHS komen.

Door: Dennis de Wit