Verkeers-aso moet gestraft worden met cursus


Asociale autorijders, de zogenoemde ‘verkeers-aso’s’, moeten strenger gestraft worden. Dat zegt 85 procent van de 800 ondervraagden in een onderzoek van het televisieprogramma Debat op 2, dat wekelijks door de NCRV uitgezonden wordt op Nederland 2. Echter vinden de respondenten niet dat de boetes omhoog moeten. Zij zien de verkeers-aso liever op een verplichte 3-daagse cursus gaan.

Geen hogere boetes
Uit het onderzoek blijkt dat het grootste deel van de respondenten niet vindt dat de boetes omhoog moeten. Ook de enkeling die eens een lichte overtreding begaat wordt dan te hard getroffen. Bovendien hebben hogere boetes een negatief imago gekregen: zij worden vooral gezien als cashcow van de overheid.

Wegpiraten die regelmatig de fout in gaat, moeten op eigen kosten op een driedaagse cursus gestuurd worden. Dat vindt bijna 83 procent van de ondervraagden. Debat op 2 hield het onderzoek onder 1000 automobilisten. Meer dan een derde van het aantal automobilisten vulden de enquête in.

Slot
Een ander geschikt alternatief voor de hogere boetes is volgens Sander Rouwe, Tweede Kamerlid voor het CDA, het aso-slot. Rouwe pleitte voor het slot om hardleerse wegpiraten te bestraffen. Volgens hem werken boetes niet, en treffen deze de verkeerde weggebruikers.

Een dergelijk apparaat zoals voorgesteld door de CDA-er bestaat nog niet. Het aso-slot moet nog ontwikkeld worden, en moet op eigen kosten worden ingebouwd, net als nu bij het drankslot het geval is.

Experimenteren
Rouwe gaat binnenkort met de ministers overleggen voor een proef met het aso-slot. Ook moet nog overeengekomen worden wie er dan in aanmerking komen voor een dergelijk slot.

Bonus-malus
In de verzekeringswereld werken veel autoverzekeraars met de bonus-malusregeling, waarbij de premie omhoog gaat bij veel schadeclaims. Autoverzekering vergelijken is een belangrijke methode om te besparen op de maandelijkse premie.

Door: Riccardo de Wit