Verhoogde premie voor diefstalgevoelige auto


De komende jaren gaan bezitters van populaire auto’s mogelijk fors meer betalen voor hun autopremie. Het risico op autodiefstal zal door autoverzekeraars de komende jaren gekoppeld worden aan het risico op diefstal. Dat is de verwachting van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Onlangs bleek al dat jongere auto’s steeds vaker het doelwit worden van autodiefstal. Voornamelijk autobezitters van BMW, Volkswagen, Honda, Audi Mercedes en Seat zullen door de verhoogde premie getroffen worden.

Schadelast
Volgens Wouter Verkerk, woordvoerder van het Verzekeringsbureau Voertuigencriminaliteit, is de schadelast van gestolen jonge auto’s de afgelopen jaren flink toegenomen. “De schadelast is toegenomen tot 30 miljoen euro. De totale schadelast van 0 tot 3 jaar, is ongeveer 100 miljoen euro op jaarbasis”, zegt Verkerk. Volgens de woordvoerder zijn professionele bendes tegenwoordig goed in staat om jonge auto’s te vinden

Terugvinden
Wanneer de auto dan gestolen wordt, is de kans dat de autobezitter de auto ooit nog terug ziet, klein. “Het probleem is dat die jonge auto’s niet alleen meer worden gestolen, maar dat ook het terugvindpercentage met zo’n 11 procent is gedaald”, zegt het Verzekeringsbureau Voertuigencriminaliteit

Keurmerk
Het bureau pleit dan ook voor een keurmerk. In het afgelopen jaar werden er ruim 3.000 auto’s gestolen. “Het gaat daarbij om professionele bendes, en daarom roepen wij om de auto beter te beveiligen. In Nederland proberen we een landelijk georganiseerd keurmerk te maken samen met de ANWB, de RDW, de Bovag en de RAI. Dat keurmerk heet VbV/SCM.”

Onder het keurmerk vallen verschillende soorten keurmerken, zegt Verkerk: “Daar vallen vele soorten van beveiliging onder. We hebben een onderzoek gedaan naar hoe verschillende beveiligingssystemen hebben gefunctioneerd in de afgelopen vijf jaar.”

Meer kansen
De kans dat de auto gestolen wordt, neemt af met 72 procent wanneer de autobezitter daadwerkelijk en beveiligingssysteem laat installeren. “En als ie toch gestolen wordt, komt hij 62 procent vaker terug dan zonder beveiligingssysteem.” Volgens Verkerk moet men vaker en beter kijken naar het diefstalrisico van de auto. “Want anders verrijken criminelen zich over de rug van de automobilist”, stelt Verkerk.

Overigens wordt diefstal van de auto niet onmiddellijk gezien als ‘schade aan de auto’ en zal de autoverzekeraar de klant niet meteen afwaarderen op de bonus/malusladder.

Door: Dennis de Wit