Univé is de grote winnaar


Autoverzekeraar Univé is de grote winnaar gebleken op het onderdeel ‘prijs’ met de Allrisk Budgetverzekering. Ook op de kwaliteit scoorde Univé goed: zij vielen met hun Allrisk Optimaal autoverzekering in de prijzen in deze categorie. De prijzen werden uitgereikt naar aanleiding van een onderzoek van onderzoeksbureau MoneyView. MoneyView onderzocht 51 allrisk autoverzekeringen, waaruit uiteindelijk Univé de goedkoopste bleek. Beide verzekeringen scoorden de maximale score van vijf sterren.

Beste verzekeringen
Op 11 mei 2012 werden de onderzoeksresultaten door MoneyView bekendgemaakt. Daaruit blijkt Univé de beste prijs en de beste kwaliteit te hebben. Met zowel de Allrisk Budgetverzekering als de Allrisk Optimaal autoverzekering viel de autoverzekeraar in de prijzen.

Grote verschillen
De verschillen tussen de maandelijks betalen premies van autoverzekeringen blijken groot. De duurste autoverzekeraar rekent gemiddeld 120% meer dan de goedkoopste autoverzekeraar, zo blijkt uit een prijsanalyse van MoneyView. De Allrisk Budgetverzekering van Univé is één van de goedkoopste autoverzekeringen gebleken.

Slimmer omgaan met schade
Volgens Univé kan de prijs van de autoverzekeringen laag gehouden worden door slimmer om te gaan met het schadeherstel. Er wordt bij schade meer gerepareerd dan vervangen, en er wordt gebruik gemaakt van huismerkonderdelen in plaats van merkonderdelen.

Het werken met goedkopere spullen gaat echter niet ten koste van de kwaliteit. Met de Allrisk Optimaal autoverzekering verdient Univé ook de prijs in de categorie ‘kwaliteit’. Bij beide verzekeringen heeft de verzekerde recht op drie jaar nieuwwaardegarantie, gratis vervangend vervoer en heel-en-brengservice. Voor alle geleverde service wordt geen eigen risico gerekend.

Vergelijken
Niet alleen Univé, maar ook Allsecur is de afgelopen tijd in de prijzen gevallen in dezelfde categorieën. Dat onderzoek werd gehouden door een grote vergelijkingssite. Omdat de meningen uiteen lopen, is het voor consumenten aangeraden zelf autoverzekeringen te vergelijken.

Door: Dennis de Wit