Tanken in wintersportlanden aantrekkelijker


Nederlandse vakantiegangers die op wintersportvakantie gaan, doen er vaak goed aan om in het buitenland te tanken. Vooral in Oostenrijk en Zwitserland kunnen Nederlandse automobilisten voordeliger tanken.  Wie via Duitsland naar Oostenrijk of Zwitserland rijdt, kan beter in Oostenrijk of Zwitserland tanken.

De prijs van benzine ligt in Oostenrijk en Zwitserland 23 en 24 procent lager dan in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het consumentencollectief UnitedConsumers.

Goedkopere benzine
Vakantiegangers die via Duitsland naar Oostenrijk of Zwitserland reizen, kunnen beter wachten totdat zij in één van beide landen zijn aangekomen. De prijs van benzine ligt namelijk in Duitsland flink hoger. Benzine en diesel verschillen nog weinig van prijs in vergelijking met Nederland.

Gemiddeld bedragen de brandstofkosten voor een wintersportvakantie ongeveer 200 euro voor dieselauto’s en 250 euro voor benzineauto’s. Tanken in landen waar de benzine het goedkoopst is, kan een besparing van tenminste 25 euro opleveren.

Wisselingen
De prijzen per brandstofsoort verschillen echter wel zeer sterk per land. In Oostenrijk loont het om naast benzine ook diesel te tanken. De brandstoffen zijn in Oostenrijk ruim 8 procent goedkoper dan in Nederland. Echter betaalt de reiziger in Zwitserland 2 procent meer voor diesel dan in Nederland.

Automobilisten die lpg tanken, kunnen dat beter in Nederland doen. In Zwitserland ligt de prijs van lpg ruim 9 procent hoger. Vergeleken met Duitsland betalen automobilisten zelfs 18 procent meer voor een liter lpg.

Luxemburg
Het goedkoopst tanken automobilisten in Luxemburg. Daar is benzine 26 procent per liter goedkoper dan in Nederland. LPG is 24 procent goedkoper en diesel 17 procent.

Besparingen
Nog meer besparen op de autokosten? De goedkoopste autoverzekering in Nederland is tot wel drie maal goedkoper dan de duurste autoverzekering in ons land. Het is dus nuttig om autopremies in kaart te brengen. Autoverzekeringen vergelijken geeft de mogelijkheid om alle premies in Nederland op een rij te zetten.

 

Door: Dennis de Wit