Schadelast gedaald


De schadelast die geclaimd is bij autoverzekeraars is dit jaar zeven procent lager in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit berekeningen van onderzoeker Audatex. De schadelast wordt berekend aan de hand van het gemiddelde schadebedrag keer het aantal schades dat bij autoverzekeraars geclaimd wordt. De autoschadelast is bij verzekeraars met 7,5% gedaald.

Schadelast gedaald volgens onderzoek audatexDaling
Van begin dit jaar tot september dit jaar zijn er inmiddels bijna 825.000 schadegevallen aangemeld bij de autoverzekeraar. Dat aantal is met 2,3% gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit berekeningen van Autokompas.

De daling is op zijn minst verrassend: vorige maand bleek uit berekeningen nog dat de schadelast flink was toegenomen. Dat komt door de methode waarop de schadelast door diverse verzekeraars berekend worden.

Uit onderzoeksgegevens van Audatex blijkt dat de schadelast juist gedaald is. Audatex geldt als één van de grootste gezaghebbers op het gebied van het calculeren in de schadebranche. De cijfers worden in het algemeen gebruikt als totaal voor over de hele schademarkt.

Niet definitief
De berekeningen van de schadelast zijn echter nog niet definitief. De branchevereniging van autoschades, de Focwa, komt eind deze maand met de definitieve berekeningen van de schadelast.

Niet alle aangemelde schadeclaims zijn ook daadwerkelijk behandeld. Dat betekent dat schadeclaims in de berekeningen zijn opgenomen, terwijl de auto in feite niet hersteld is. Sinds vorig jaar maken verzekeraars gebruik van een nieuwe methode waarbij ook WA-schadeberekeningen worden overgenomen.

Berekening
Bij de berekening worden daarnaast ook de schades berekend die zijn doorgegeven door schadebedrijven in Nederland. Dat wordt de zogenaamde ‘gestuurde schade’ genoemd. Ook dit begrip laat in de autoverzekeringswereld een positieve daling zien. In het derde kwartaal van 2011 werden er nog 151.157 gestuurde schadegevallen gemeld: in 2012 is dat 149.353.

Procentueel is dat een daling van zo’n 1,4%.

Autoverzekeringspremie
De hoogte van de schadelast die geclaimd wordt bij autoverzekeraars is op een zekere manier van invloed op de hoogte van de premie. Als de autoverzekeraar minder schadelast krijgt, kan dat in het voordeel werken van verzekerden. De premie kan daardoor dus dalen.

Vergelijk autoverzekeringen om alle autopremies in Nederland met elkaar vergelijken. Daardoor kunnen verzekerden tot wel honderden euro’s per jaar op hun autoverzekering besparen.

Door: Riccardo de Wit