Premiekorting bij FBTO autoverzekering


Verzekeraar FBTO, die onder andere auto’s verzekert, geeft een korting op de maandelijkse premie. Veel autoverzekeraars doen dit ook, maar slechts tijdelijk, bijvoorbeeld gedurende het eerste jaar. FBTO heeft deze benadering van maandelijkse premies een nieuwe dimensie gegeven. Bij zorgverzekeringen is het vrij gebruikelijk dat men een vrijwillig eigen risico neemt en verhoogt om zo de maandelijkse premie omlaag te krijgen. Bij autoverzekeringen gebeurt dit tot nu toe nog niet. FBTO maakt het nu mogelijk om een korting op de maandelijkse premie te ontvangen wanneer er voor het eigen risico gekozen wordt.

Eigen risico kiezen
Het kiezen van een hoogte van het vrijwillig eigen risicobedrag is in principe een keuze die gemaakt zou moeten worden door de klant. Maar FBTO laat zijn klanten in dit geval niet aan zijn lot over. De verzekeraar heeft een keuzehulp ontwikkeld waarbij toekomstige en bestaande klanten aan de hand van een handvol vragen bij hun ideale autoverzekering uitkomen. Er wordt gevraagd naar de leeftijd naar de auto. Op basis van het profiel van de auto wordt de beste autoverzekering van FBTO gekozen, en wordt ook de hoogte van het het vrijwillig eigen risicobedrag aanbevolen.

Uitbreiden
In sommige gevallen zal de keuzehulp de verzekerde aanraden om een extra dekking te nemen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren op basis van het aantal gereden kilometers. Maar wanneer er maar weinig gereden wordt, kan het zelfs zijn dat de keuzehulp een extra dekking afraadt. Ook worden er vragen gesteld door de keuzehulp over het inkomen, waardoor de eventuele vrijwillige eigen risico kan worden berekend.

Autoverzekering afsluiten
FBTO is één van de verzekeraars die autoverzekeringen aanbiedt. Vergelijk autoverzekeringen voor een beter inzicht van de huidige maandelijkse premies en reviews over deze autoverzekeraar.

Door: Riccardo de Wit