Oldtimer? LPG-installatie eruit!


Steeds meer eigenaren van oldtimers laten de lpg-installatie uit hun auto verwijderen. Op die manier hoeven ze minder belasting te betalen. De Rijksdienst Wegverkeer (RDW) maakte die cijfers gisteren bekend. Het aantal voertuigen dat nu geen installatie meer heeft, is inmiddels verviervoudigd. En dat in slechts een paar jaar tijd.

Volle tarief

Dat eigenaren massaal de lpg-installatie uit de oldtimer verwijderen, heeft te maken met veranderingen in de belastingregels. Sinds het begin van dit jaar moeten bezitters van oldtimers namelijk het volle tarief voor motorrijtuigenbelasting betalen. Dat geldt alleen voor eigenaren waarvan de oldtimer op gas rijdt. Voor benzineauto’s is het slechts een kwart van de belasting. Voor voertuigen ouder dan 40 jaar gelden de nieuwe regels niet. Die worden ontzien.

“In 2012 werden iet smeer dan 700 voertuigen van de installatie ontdaan, een jaar later is dat meer dan 1700 keer het geval. In het eerste kwartaal van 2014 gebeurde dat al ruim 2900 keer”, becijfert een RDW-woordvoerder in de Telegraaf.

Dagelijks verkeer
De overheid veranderde de belastingregels omdat veel eigenaren van ‘jonge oldtimers’ de auto’s zouden gebruiken voor dagelijks verkeer. Met de wetswijziging wilde het kabinet bereiken dat de oldtimer-bezitters die veel rijden ook belasting gaan betalen.

Daar is de BOVAG wel blij mee. Die zegt namelijk dat het hebben van een oldtimer allang niet alleen maar liefhebberij meer is. Veel eigenaren van oldtimers wilden ‘voor een dubbeltje op de eerste rang zitten’.

Schorsingen
Steeds vaker worden kentekens nu geschorst. Dat kan alleen wanneer eigenaren besluiten de auto voor langere tijd niet te gebruiken. Inmiddels zijn er zo’n 94.000 auto’s geschorst. Of dat iets te maken heeft met de nieuwe belastingregeling, kan een woordvoerder van de Rijksdienst voor Wegverkeer niet bevestigen,

Op de werelderfgoedlijst
De Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclub (Fehac) zien veel liever oldtimers op de weg, dan in de garage of langs de kant van de straat. Daarom wil de federatie de oldtimer op de werelderfgoedlijst zetten. Voor de federatie zijn de auto’s cultureel erfgoed, want de eigenaren ervan worden ook vaak benaderd voor trouwerijen en evenementen. Er zijn al positieve gesprekken met Unesco geweest, maar het kan nog een lange tijd duren totdat de auto echt tot cultureel erfgoed bestempeld wordt.
Door: Riccardo de Wit