Ohra zet Twitter in tegen autodiefstal


Autoverzekeraar Ohra heeft bij zijn uitgebreide autoverzekeraar het pakket uitgebreid met de ‘Twittermelding’. Wanneer de auto van een verzekeraar gestolen wordt, kan de verzekeraar natuurlijk de schade dekken. Echter is het natuurlijk voor zowel de verzekerde als de verzekeraar veel gunstiger als de auto weer teruggevonden wordt. Hierdoor kan het dekkingsbedrag laag blijven, en stijgt de verzekerde ook niet in de premie. Met al bijna 2000 volgers kan Ohra al een flink deel van zijn klanten online via Twitter bereiken.

De tweet
Door via Twitter een bericht uit te vaardigen hoopt de autoverzekeraar sneller op het terugvinden van gestolen auto’s. Daardoor hoeft Ohra minder uit te keren, en kan de premie van de verzekerde laag blijven. Om een dergelijke tweet te kunnen realiseren, moet de verzekerde allereerst aangifte gedaan hebben van diefstal bij de politie. Ook moet de verzekerde via het VbV Vermiste Auto Register aangeven dat zijn of haar auto gestolen is. Daarna moet de verzekerde uiteraard toestemming geven voor het publiceren van de tweet. Hierna zal Ohra de tweet plaatsen via het Twitter-account @DemensenvanOhra.

Aan bijna 2000 mensen zal dan een tweet gestuurd worden waarin het signalement van de auto omschreven wordt: de kleur, het kenteken, het merk en zelfs het type worden standaard in een tweet vermeld.
Naast de verschillende kenmerken van het uiterlijk van de auto, zullen ook belangrijke gegevens als het tijdstip van de diefstal, de datum en de plaats worden opgenomen in de tweet. De volgers van Ohra kunnen weer een tweet terugsturen wanneer zij iets (verdachts) gezien hebben. Op deze manier kunnen de verzekerde en Ohra hierna weer actie ondernemen.

Teruggevonden?
Als de gestolen auto dankzij de inspanningen van Ohra weer teruggevonden is, en de tweets dus effect hebben gehad, zal de zoektocht gestaakt worden. Ook daarvan worden de volgers van Ohra netjes op de hoogte gebracht. Daardoor kunnen zaken snel afgehandeld worden

Andere autoverzekeraars
Voor zover bekend is Ohra de eerste autoverzekeraar die gaat twitteren over gestolen spullen van klanten. Echter kan dit voorbeeld natuurlijk gemakkelijk gevolgd worden door andere (auto)verzekeraars. Deze twitterberichten ziten in het uitgebreide pakket van Ohra. Ook u kunt uw autoverzekering vergelijken op gebied van uitgebreide pakketten. Wanneer ook andere autoverzekeraars zullen gaan twitteren, wordt het nog aantrekkelijker om te vergelijken.

Door: Dennis de Wit