Nieuwe verbruikstest auto in de maak


De Europese Unie is op dit moment bezig met het ontwikkelen van een nieuwe methode om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een auto te meten. Volgens de Europese Unie voldoet de huidige meetmethode niet meer. Toch bepaalt deze meetmethode wel hoeveel belastingvoordeel de consument krijgt als hij een auto koopt. De huidige meetmethode stamt nog uit de jaren ’70.

Achterhaald
De huidige meetmethode werd ontwikkeld in de jaren ’70, zodat de Europese auto-industrie handvaten zou krijgen met betrekking tot de regelgeving. Daarnaast zouden consumenten daardoor een helder idee moeten hebben van het verbruik van hun auto.

Volgens Jan-Reint Vink, directeur van tankpasbedrijf Travelcard, is “de test niet meer van deze tijd.” “Fabrikanten optimaliseren de auto’s voor de etst, omdat ze dan de meeste subsidie krijgen.” Volgens Vink is er een verschil te zien tussen het testverbruik van fabrikanten en het echte verbruik van de klant.

Hogere waarden
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu erkent dat het verbruik van auto’s in de praktijk vaak hoger ligt dan de waarden die in de test worden aangegeven. “Voor zuinige auto’s geldt dat het verschil tussen testverbruik en praktijkverbruik groter is dan voor minder zuinige auto’s”, schrijft het ministerie tegenover RTL Nieuws.

Inmiddels heeft het ministerie de verschillen laten onderzoeken in Brussel. Als tegenreactie heeft de Europese Unie een nieuwe, verbeterde meetmethode aangekondigd. Deze moet over ‘enkele jaren’ beschikbaar zijn.

Enkele jaren
Volgens de RAI Vereniging zal het nog zo’n twee tot drie jaar duren voordat de nieuwe test klaar is. Harald Blesser van de RAI Vereniging: “De test dateert uit de jaren ’70. Maar het testpatroon is niet meer van deze tijd. De technologie is veranderd, evenals de weg.” Het is volgens hem belangrijk dat alle auto’s in Europa met een betrouwbaarder methode getest worden. “Zo kan je namelijk in Europa wel auto’s vergelijken.”

Volgens de ANWB is de meetmethode echter niet zo achterhaald als men nu doet vermoeden: “Elk systeem waar je mee werkt, is bij gebrek aan beter”, waarschuwt Marcus Tol van de ANWB.

Belasting
De huidige meetmethode bepaalt hoeveel belasting de consument moet betalen bij de aanschaf van de nieuwe auto. De prijzen van de aanschaf van de auto kunnen behoorlijk hoog liggen. Besparen op de aanschaf kan door autoverzekeringen te vergelijken.

Door: Dennis de Wit