Nederlandse automobilisten en het tolvignet in Duitsland


Vanaf 1 januari 2016 hebben Nederlanders een tolvignet nodig om de Duitse autobahn nog op te kunnen. Ten minste, als het aan de plannen van de regering in Duitsland ligt. Dat plan zorgt voor verzet bij zowel de Nederlandse automobilisten, als bij de Nederlandse politici.

‘Discriminatie’
Minister Schultz van het ministerie Verkeer en Waterstaat noemt de plannen van de Duitsers zelfs ‘discriminatie’. Ze zal er dan ook alles op alles op zetten om de invoering van het tolvignet te dwarsbomen. Volgens de verkeersminister moet de Europese Commissie onderzoeken of Duitsland überhaupt het recht heeft om alleen buitenlanders tol te laten betalen voor het gebruik van de weg. Ze wil dan ook dat Brussel snel reageert.  Premier Mark Rutte spreekt van ‘een graat in de keel.’

Volgens Eurocommissaris Kallas zijn er geen bewaren voor het invoeren van een tolvignet voor buitenlanders. Dat zei hij vorig jaar, voordat CDU, CSU en SPD hun definitieve versie van de tolplannen presenteerden.

Duitsers betalen – en krijgen het geld terug
Natuurlijk moeten de Duitsers zelf ook meebetalen aan de autoweg. Ook zij hebben een tolvignet nodig. Het verschil zit in de restitutie: de Duitser krijgt via het betalen van belasting een compensatie. Op die manier is het tolvignet later als het ware ‘gratis’. De plannen voor het invoeren van het tolvignet en de compensatie achteraf, zijn onderdeel van het regeerakkoord in Duitsland. Een tolvignet voor gebruik van het Duitse asfalt zal naar verwachting ongeveer 100 euro kosten.

Duitsland is niet het eerste land binnen de Europese Unie met een tolsysteem. Bijvoorbeeld voor het gebruik van snelwegen. Oostenrijk is zo’n land met een tolsysteem. Toch is het land fel tegen de plannen van Duitsland. In Oostenrijk betaalt dan ook iedereen voor een tolvignet. Niemand krijgt het geld achteraf terug van de belasting. En dat is precies het punt waar het wringt voor de Oostenrijkers. Wenen noemt de Duitse constructie ‘in strijd met de Europese regelgeving’ en overweegt daarom zelfs juridische stappen.

De Duitsers zijn tegen
De Duitsers zelf zijn ook tegen. Niet omdat het plan geld kost, maar vanwege de bureaucratische rompslomp. Een op de drie Duitsers betaalt namelijk minder dan 100 euro per jaar aan wegenbelasting. De teruggaaf wordt dan een ingewikkeld proces.

 

Door: Riccardo de Wit