Nederlanders stappen over op zuinige auto


Steeds meer Nederlanders rijden in een zuinige auto. Dat betekent dat het beleid van de overheid om het aanschaffen van een energiezuinige auto te stimuleren, werkt. Dat blijkt uit cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving.

Klein en zuinig
De trend van het afgelopen jaar is dat Nederlanders steeds vaker kiezen voor een kleinere auto. Een kleine auto verbruikt vaak minder brandstof en stoot ook minder CO2 uit. Ook zuinige auto’s waren in trek. Steeds minder vaak kiest de Nederlander voor een grote benzineslurper.

Daarmee loopt Nederland voorop in de verkoop van auto’s met een lage CO2-uitstoot. Dat is opmerkelijk, want tien jaar geleden behoorde ons land nog tot de achterblijvers. De overheid gaf daarom de afgelopen jaren ook meer uit aan vergroening.

Minder auto’s
De laatste jaren nam de overheid al verschillende maatregelen om automobilisten bewust te maken van de CO2-uitstoot van een auto. Op die manier moest de uitstoot worden teruggedrongen. De aanschafbelasting is een goed voorbeeld van de maatregelen. Hoe hoog de belasting nu is, hangt vooral af van de uitstoot van de auto’s. Daarnaast kregen eigenaren van energiezuinige auto’s een vrijstelling voor de wegenbelasting en krijgen zij een lage fiscale bijtelling. Brancheorganisatie Bovag zegt in een reactie tegen de NOS dat de overheid via die maatregelen de markt erg beïnvloedt.

Daling van de uitstoot?
Nederland mag dan nu wel meer energiezuinige auto’s op de weg hebben, maar die zorgen er niet voor dat de CO2-uitstoot zoveel daalde als de overheid hoopte. Dat heeft vooral te maken met belastingkortingen. Door korting te geven op zuinige ‘groene’ auto’s zijn er namelijk meer auto’s verkocht.

Dat is niet het enige probleem: op papier lijken de voertuigen heel zuinig en duurzaam te zijn. In de praktijk is de zuinige een stuk minder zuinig, blijkt uit het rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving.

Belastinginkomsten
Eën daling valt vast te stellen: de belastinginkomsten. In tegenstelling tot de CO2-uitstoot daalde die flink. Dat komt vooral door de aanschafbelasting. Die is immers geheel afhankelijk van de uitstoot van een auto. Sinds 2007 zijn de belastinginkomsten daardoor met bijna 2 miljard euro gedaald.

Privé-auto’s
Bij het onderzoek keek het Planbureau alleen naar privéauto’s. Van leaseauto’s heeft het bureau geen cijfers. Het bureau is de belangrijkste adviseur van het kabinet op het gebied van duurzaamheid.

Door: Riccardo de Wit