Nederland spelbreker stijgende trend autoverkopen


De vraag naar personenauto’s in de landen binnen de Europese Unie is gestegen. Maar niet in Nederland. Nederland is de absolute spelbreker met een daling van bijna zeventien procent. Dat meldde de Europese branchevereniging voor autofabrikanten European Automobile Manufacturer’s Association (ACEA) afgelopen donderdag. Vorig jaar maakte de markt nog een krimp door.

Nederland als spelbreker
Nederland valt uit de toon bij de andere landen vergeleken. In ons land werden zeventien procent minder auto’s verkocht: bijna 30.000 auto’s werden op naam gezet. In perspectief: dat is ongeveer een tiende van de hele autoverkoop in Duitsland. Daarmee presteert Nederland het allerslechtst. De procentuele afname van het aantal verkochte auto’s is namelijk de sterkste van alle 27 landen waarvan de cijfers bekend zijn. Van Malta zijn de cijfers niet bekend: de ACEA registreert daar geen cijfers van.

De cijfers
Het aantal geregistreerde auto’s is toch lager dan het gemiddelde dat de ACEA sinds 2003 registreert. In de afgelopen maand maart werden ruim 1,4 miljoen auto’s op kenteken gezet. Dat is 10,6 procentpunt meer dan het jaar ervoor. In februari was die stijging nog acht procent. Over het hele jaar tot zover bekeken werden ruim 3,2 miljoen personen auto’s geregistreerd.

Wie kijkt naar de absolute getallen, zal opvallen dat het aantal verkoche auto’s – bijna 1,5 miljoen – het laagste aantal ooit gemeten in maart is. Dat gold ook al voor februari van dit jaar.

Groot-Brittannië en Spanje als steunpilaren
Dat ACEA een stijgende trend ziet, is vooral te danken aan de autoverkopen in Groot-Brittannië en Spanje. In die landen werden tot nu toe zeventien en tien procent meer auto’s op naam gezet. De grote automarkten Frankrijk, Duitsland en Italië lieten ook een goede groei van het aantal autoverkopen zien.

Toename
Volgens de brancheorganisatie voor autofabrikanten nam de verkoop in het hele eerste kwartaal toe tot een totaal van ruim 3,2 miljoen stukjes. De grootste bijdrage daartoe kwam van het Verenigd Koninkrijk. Die liet de mart maar liefst tot 13,7 procent groeien. Nederland stond weer onderaan de ranglijst: onze markt krimpte met bijna 7 procent. Daarmee scoort Nederland het slechtst van alle landen. Frankrijk is de maatstaf. Die draagde namelijk 2,9 procent groei bij aan de automarkt.

Door: Riccardo de Wit