Meer autoschade verwacht vanwege het winterse weer


De afgelopen weken was het koud buiten. Door de temperaturen onder het vriespunt bevroor de gevallen sneeuw en regen. Dit veroorzaakte veel gladheid. Nu is het deze dagen ook nog eens vroeg donker. Deze factoren zorgen er samen voor minder veiligheid in het verkeer. De kans op ongelukken is aanzienlijk groter. Daar komt bij dat u meer kans hebt dat uw auto het door de kou eerder begeeft. Vandaar dat het niet onwaarschijnlijk is dat u deze winter meer kosten met uw auto maakt dan anders.

Autoschade door winter weer Dit is voor verzekeraars erg nadelig. Door extra kosten hebben ze een grote kans om verlies te lijden of zelfs failliet te gaan. Dit geld bijvoorbeeld voor de verzekeringsmaatschappij Ineas. Volgens De Nederlandse Bank hebben meerdere verzekeraars autoverzekeringen in de aanbieding die onder de kostprijs liggen. Dit is waarschijnlijk een gevolg van de hevige onderlinge concurrentie. De hoge kosten die het winterse weer met zich meebrengt kunnen voor deze aanbieders fataal zijn. Het is daarom belangrijk dat u niet alleen kijkt naar de goedkoopste verzekering, maar ook welke nadelen een lage premie met zich meebrengt.

Dit is tevens een goede reden om te checken of uw autoverzekering nog voldoet aan uw eisen. Daarbij is het goed om te letten op kortingen en acties van bepaalde verzekeraars, zoals een gratis wintercheck, een gratis ijsvrij rijden set of winterbanden. Deze acties zijn natuurlijk mooi meegenomen.

Als u van plan bent om over te stappen of een autoverzekering af te sluiten, is het altijd handig om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Door de voor en nadelen tegen elkaar af te wegen kunt u makkelijker uw keuze maken. Zo heeft u een goed overzicht, en kiest u gemakkelijker de verzekering die bij u past. Vergelijk snel en eenvoudig autoverzekeringen op onze site.

Door: Roeland Werring