Meer auto’s verkocht in mei


In de afgelopen meimaand zijn er meer auto’s verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. In mei zijn er in totaal 31.093 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet.  Dat is een hele lichte stijging. De cijfers komen van de RAI Vereniging, BOVAG en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie.

Lichte stijging
Vorig jaar mei werden er nog 30.083 personenauto’s op naam gezet. Dit jaar zijn dat er dus 1010 meer. Dat is een stijging van 3,4 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2013.

Na vijf maanden zijn er nu 166.428 nieuwe personenauto’s verkocht. Dat betekent dat er minder auto’s zijn verkocht dan vorig jaar. De organisaties becijferen een daling van 5,4 procent in vergelijking tot mei vorig jaar. Toen werden er nog 175.917 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet.

Best verkochte merken en modellen
De RAI Vereniging bekijkt ook welke merken het best verkopen. In mei 2014 staat de Ford op plek vijf (1837 stuks), Opel op vier (1965 stuks), Peugeot op drie (2103 stuks), Renault op twee (2869 stuks) en de absolute winnaar is de Volkswagen met 3276 stuks.

De best verkochte merken zijn nog niet automatisch de best verkochte modellen. Daar staat de Volkswagen namelijk niet op 1, maar op 3. Een overzicht van de best verkopende modellen:

1. Renault Clio
2. Mitsubishi Outlander
3. Volksagen Golf (inclusief Volkswagen Golf Plus)
4. Skoda Octavia
5. Volkswagen Up!

De Renault Clio is dus de meest verkochte auto in mei 2014, met 1416 stuks. Daarmee behaalt Renault een marktaandeel van 4,6%. Volkswagen presteerde met het model ‘Up’ het slechtst van de top vijf, met een marktaandeel van drie procent.

Goed nieuws
Dat de autoverkopen nu weer een beetje stijgen, is goed nieuws. Vorige maand daalden de autoverkopen namelijk nog 6 procent in vergelijking tot het jaar ervoor.

Meer auto’s op naam betekent ook meer aanvragen voor de autoverzekeraar. Het verzekeren van de auto is namelijk verplicht. Iedere eigenaar van een auto moet voor de auto ten minste een WA-verzekering afsluiten.
Door: Riccardo de Wit