Kosten auto in 2013 flink omhoog


We gaan in 2013 flink meer betalen voor de auto. De benzineprijzen blijven maar stijgen en onlangs heeft de regering ook besloten om de belasting op benzine met 2 procent te verhogen naar 21 procent. Daarnaast komt er een belasting op de reiskostenvergoeding wat u ook veel geld gaat kosten.

Autoverzekering
Ook de autoverzekeraars maken steeds meer kosten. Hoewel het aantal schades niet is toegenomen zijn de kosten per schade wel opgelopen. Dit komt omdat de grondstoffen en materialen die gebruikt worden bij de reparatie flink in prijs zijn gestegen.

Daarnaast moeten autoverzekeraars steeds meer krediet in kas hebben van de overheid. Hierdoor gaat de premie van de autoverzekering ook omhoog in 2013.

Afgelopen jaren
In de afgelopen jaren bent u al veel meer voor de auto gaan betalen door de oplopende benzine prijzen. In 2011 bent u al 200 euro meer gaan betalen voor uw autoverzekering dan het jaar ervoor.

Toekomst
In 2013 gaat u weer meer betalen voor uw auto. Rijdt u met uw auto naar het werk? Dan gaat u echt veel meer betalen. Als u 100 euro per maand vergoed krijgt voor uw reiskosten, gaat u hier in 2013 maar liefst 42 procent belasting over betalen. Dit kost u in dit geval dus 42 euro per maand wat neer komt op zo'n 500 euro per jaar. Daarnaast dus de 2 procent verhoging van de belasting op benzine en de als maar stijgende prijs van de benzine zelf.

Vergelijk en bespaar
Een deel van deze stijgende kosten kunt u vrij eenvoudig compenseren door het afsluiten van een goedkopere autoverzekering. U kunt uw huidige autoverzekering vergelijken met alle andere aanbieders. Kies vervolgens voor de autoverzekering waarbij u de laagste premie gaat betalen. Een goedkopere autoverzekering heeft vaak dezelfde dekking en voorwaarden. Bereken zelf hoeveel u kunt besparen.

Door: Riccardo de Wit