InShared vergoedt ook ‘domme pech’-schade aan auto’s


InShared schade aan auto’s, veroorzaakt door pech, vergoeden. Daarbij valt te denken aan een onopgemerkt parkeerpaaltje, een afgetrapte zijspiegel of een ellendige kras over de zijkant van de auto. Volgens de verzekeraar is twee derde van de Nederlanders niet allrisk verzekerd tegen die schades, waardoor verzekerden al snel honderden euro’s kwijt zijn aan de reparatie ervan. Daarom komt InShared nu met een nieuwe autoverzekering.

Beperkt Casco EXTRA
De nieuwe verzekering gaat ‘Beperkt Casco EXTRA’ heten en vergoedt de helft van de kosten van schades die uit pech voorkomen. Het premiebedrag valt volgens de verzekeraar te vergelijken met de premie van een beperkt casco-verzekering. Sinds 1996 veranderde de verzekeraar niets meer aan de dekkingen.

Autoverzekeraar InShared zegt de nieuwe verzekering broodnodig te vinden, omdat domme pech niet te voorkomen valt. Bij de meeste schades gaat het om kapotte achterlichten, zijspiegels of kleine krassen en deukjes in het zijportier.

‘Einde aan de frustratie’
InShared-directeur Fenix Tenniglo wil een einde maken aan de frustratie van haar verzekerden: “Tot nu toe draaiden consumenten volledig zelf op voor de kosten. De schuld lag dan niet eens bij henzelf. Hoe voorzichtig je ook bent met je auto, onvoorzichtigheid van anderen en vandalisme zorgen ook voor veel schade.”

De nieuwe verzekering is alleen nog af te sluiten op de website van InShared. Voorlopig komt de dekking niet op de vergelijkingssites, omdat het volgens Tenniglo een uniek product is. “We zijn er trots op. We weten namelijk dat we autobezitters hiermee echt helpen. Daarnaast is het ook voor het eerst in twintig jaar dat er een nieuwe dekking is voor een autoverzekering.”

29 euro in de maand
De premie van de Beperkt Casco EXTRA-dekking ligt op ongeveer 29 euro per maand. Volgens InShared is dat goedkoper dan ge gemiddelde premie voor een gewone autoverzekering met beperkt casco. “De verzekering is vooral interssant voor autobezitters met een iets oudere auto. Vooral tussen de zes en elf jaar oud. We weten uit ervaring dat een auto dan in de ogen van een consument net te oud is voor en allrisk dekking en nog te jong voor alleen WA.

Voor de dekking geldt geen bonus-malussysteem. De premie stijgt dus niet bij het claimen van schade. Wel keert de autoverzekeraar beloningspunten uit als de verzekerde geen schade claimt.
Door: Riccardo de Wit