Inshared gaat helemaal digitaal


Als eerste autoverzekeraar gaat InShared alle eenvoudige schadeclaims van begint tot eind digitaal afhandelen. Volgens de verzekeraar zijn 60% van de claims ‘eenvoudige claims’. Op deze manier zouden verzekerden minder ergernissen moeten ervaren bij het indienen van schadeclaims. Dat laat de verzekeraar weten.

Schadekosten besparen
Uiteindelijk gaat het niet alleen om het vermijden van ergernissen, maar ook om het besparen van schadekosten. Dankzij de digitalisering verwacht de autoverzekeraar aanzienlijk te besparen op de schadekosten. Uiteindelijk moet dat volgens InShared resulteren in voordeel voor de verzekerden.

Via de digitale schadehulp kunnen verzekerden online of mobiel schades melden. Het verschil met andere verzekeraars is dat er nu helemaal geen mensenwerk meer aan te pas komt. De directie van de autoverzekeraar noemt het handmatig controleren van schadegevallen dan ook ‘onnodig’. Het afhandelen van eenvoudige  schadeclaims kan volgens InShared volledig automatisch. Complexere schademeldingen worden nog altijd gekeurd door medewerkers.

Gedoe
De verzekeraar zegt een einde te  willen maken rondom het ‘gedoe’ om schade te melden. “Uit onderzoek weten we dat consumenten het indienen van schades vooral zien als gedoe, tijdrovend en niet transparant”, zegt Felix Tenniglo, directeur van InShared. Hij zegt te weten dat verzekerden geen flauw idee hebben waarom het afwikkelen van schade zo lang duurt. De verzekeraar heeft naar eigen zeggen goud in handen: “Met de digitale schaderegelaar hebben onze verzekerden volledige en realtime online inzage in de afhandelingsstatus van hun schade. Dat is uniek binnen onze branche.”

Achteloos
Digitalisering zou kunnen zorgen voor achteloosheid. Daarvoor hoeven verzekerden van InShared niet bang te zijn, volgens de verzekeraar. “Alleen in zeer complexe gevallen blijft persoonlijke ondersteuning een must. Denk bijvoorbeeld aan letselschade of brand.” Tenniglo zegt toe ook dan nog persoonlijke ondersteuning te bieden. Op de vraag of daadwerkelijk iedereen met het systeem overweg kan, antwoordt hij: “Het is voor sommigen nog even wennen, maar de grote ergernissen die horen bij de afhandeling van schades zijn nu verleden tijd.”

Vanaf 13 juni 2014 is het digitaal afhandelen van schadeclaims via de Digitale Schadehulp voor alle InShared-verzekerden beschikbaar.


Door: Riccardo de Wit