Groot verschil autoverzekeringen bij jongeren


Onder jongeren heerst een groot verschil als het om de premie van autoverzekeringen gaat. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste autoverzekering onder jongeren bedraagt maar liefst 1850 euro per jaar. Op maandbasis bedraagt dit dus een bedrag van ruim 154 euro. Maar hoe kan dat toch dat deze verschillen onder premies bij autoverzekeringen, en zeker bij jongeren zo groot is?

Premieverhoging
Dat het verschil tussen de goedkoopste en de duurste autoverzekering 1850 euro bedraagt bij jongeren, is ten eerste het gevolg van premieverhoging en differentiatie. Vooral laatstgenoemde kan behoorlijk bijdragen aan het verschil in premie. Jongeren zijn vaak beginnend bestuurders, en niet altijd op de hoogte van de risico’s van het rijden in een auto. Daarom vindt niet iedere jongere dezelfde factoren die een autoverzekering dekken kan even belangrijk. Hierdoor treedt er een groot verschil in differentiatie op.

De locatie
Niet alleen premieverschil en differentiatie is de oorzaak van het verschil in de premie van autoverzekering onder jongeren. Ook de locatie waar je woont is een enorm struikelblok. Zo zijn jongeren in de Randstad vaak duurder uit dan jongeren in andere gebieden. Het gaat daarbij soms nog niet eens zo zeer om het gebied waar je woont, maar zelfs de straat waarin je woont kan al een verschil in premie opleveren als jongere zijnde.

Vergelijken van autoverzekeringen
Het is bewezen dat de duurste autoverzekeringsmaatschappij maar liefst vier keer zoveel aan premie vraagt als de goedkoopste autoverzekeringsmaatschappij. Na twee jaar kan de premie aan autoverzekeringen nog hoger zijn dan de eigenlijke aanschafwaarde van de auto onder jongeren. Het loont daarom dus zeker om autoverzekeringen te vergelijken. Het is afgeraden de autoverzekering op naam van je ouders te zetten, omdat dit wettelijk gezien zwaar verboden is.

Door: Dennis de Wit