Export autos verdubbeld


De export van zowel oude als nieuwe auto’s uit Nederland is in vergelijking met tien jaar geleden verdubbeld. Ook worden er steeds minder personenauto’s gesloopt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS, het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vooral het aanpassen van de regeling omtrent de BPM blijkt een belangrijke factor voor de verdubbeling van de export te zijn.

Verdubbeling
In een periode van tien jaar is het aantal geëxporteerde auto’s bijna verdubbeld van 123.000 naar 274.000 auto’s. Dat is een toename van ongeveer 151.000 auto’s. Tegelijkertijd werden er ook steeds minder auto’s naar de sloop gebracht: bijna 60.000 auto’s werden gespaard. In 2002 gingen nog 294.000 auto’s naar de sloop, nu zijn dat er 235.000 auto’s.

BPM
De afgelopen jaren is het aantal geëxporteerde auto’s uit Nederland flink doorgegroeid. Dat komt volgens brancheorganisatie Bovag en het bedrijf VWE door een aanpassing in de BPM-regeling. De BPM is de belasting op personenauto’s en motorrijwielen.

Sinds 2006 krijgen importeurs de resterende BPM terug wanneer hun auto na oktober 2006 gebouwd is. Voorheen kon dat niet. “Daardoor waren Nederlandse auto’s te duur.”, legt een woordvoerder van de Bovag uit.

Lease
Voornamelijk leasewagens blijken aantrekkelijk voor buitenlandse importeurs. Gemiddeld is een geïmporteerde lease-auto 4 jaar oud, en rijden deze veel kilometers.  ‘In Nederland willen we die veelal zware diesels met veel kilometers op de tellers niet hebben, maar in het buitenland zijn ze gewild’, constateert de woordvoerder van de Bovag.

De oorzaak van de aantrekkingskracht van Nederlandse lease-auto’s komt door de natuur in Nederland; er zijn geen bergen, er is goed asfalt en jaarlijks wordt de auto middels de APK gekeurd. Daardoor kan de export de komende jaren hoog blijven.

Minder sloopauto’s
Auto’s gaan tegenwoordig langer mee dan voorheen. Daardoor is er een dalende trend in het aantal sloopauto’s te zien, zo zegt de Bovag. Oudere auto’s worden geëxporteerd naar Afrika en voornamelijk Oost-Europa. Dat zegt de woordvoerder van VWE, een grote speler op de automarkt.

Noord-Holland
Verder blijkt voornamelijk de provincie Noord-Holland een belangrijke speler voor de exportmarkt te zijn: 30 procent van de totale export van Nederlandse auto’s komt uit deze provincie. Een logische verklaring is de automarkt in Beverwijk, en de hoofdvestiging van VWE in Heerhugowaard, één van de grootste autobedrijven in ons land.

Nieuwe auto
Wie zelf een nieuwe auto aanschaft, moet verplicht een autoverzekering afsluiten. Autoverzekering vergelijken biedt inzicht in de verschillende premies, waardoor er fors bespaard kan worden.

Door: Dennis de Wit