Ditzo geeft tien procent korting op maandelijkse premie


Ditzo is een nieuwe actie begonnen waarbij bestuurders van hybride auto’s, of toekomstige bestuurders die plannen hebben voor de aanschaf van een hybride auto korting kunnen ontvangen op hun autoverzekering. Ook voor wie geen hybride auto bezit, heeft Ditzo leuke kortingen voor zorgvuldige chauffeurs die een aantal schade vrije jaren (no-claim) hebben opgebouwd. Op deze no-claimkorting valt ook aanspraak te maken als de schadevrije jaren reeds bij een andere verzekeraar opgespaard is.

Schadevrije jaren
Ditzo benadert schadevrije jaren als een bonuskorting: ook al claim je wel eens, je hoeft je niet druk te maken over je maandelijkse premie. Deze maandelijkse premie blijft bij Ditzo meestal gelijk. Het enige dat verandert is dat de klant in aanmerking komt voor een lagere bonus, of de bonuskorting misschien aan zich voorbij zal moeten laten gaan. Echter blijft de hoogte van de reeds opgespaarde bonuskorting gewoon gelijk. Chauffeurs die in het verleden weinig geclaimd hebben profiteren op deze manier van een hoge korting.

De bonuskorting waar men bij een aantal schade vrije jaren voor in aanmerking komt, stijgt per jaar dat er geen schade is geclaimd. Maar je gaat niet in bonuskorting naar beneden als er wel iets geclaimd wordt: je spaart je bonuskorting dus als het ware op. Daarna kan er geen bonus meer afgetrokken worden, ook niet als de klant wel claimt. De autoverzekeraar hoopt op deze manier van meer bewustwording van het claimen van schade die makkelijk zelf te betalen is. Bovendien hoeft er door minder claims van alle klanten ook een minder hoge premie berekend te worden.

Hybride auto’s
Omdat hybride auto’s minder vervuilend zijn voor het milieu dan gewone auto’s, probeert Ditzo zijn klanten te stimuleren in het gebruik van milieuvriendelijke auto’s. Op deze manier probeert de autoverzekeraar een goed voorbeeld te zijn als het om milieuzaken gaat. Daarom krijgen klanten 10% korting op de maandelijkse premie als zij hun hybride auto laten verzekeren. Ook klanten die nu nog in een ‘normale’ auto rijden, maar van plan zijn over te stappen naar een hybride auto kunnen in aanmerking komen voor een bonuskorting van Ditzo.

Vergelijken
Hoewel Ditzo zijn klanten korting biedt, wil dat nog niet meteen zeggen dat je er goedkoper uit bent. Vergelijk autoverzekeringen voor de scherpste premies en de hoogste kortingen. Vanwege het duidelijke overzicht kun je daarnaast de voorwaarden gemakkelijk met elkaar vergelijken.

Door: Dennis de Wit